Almanya veya Polonya'da üniversite okumak

Aztech07

Decapat
Uzun bir konu olacak. Hatta daha detaylı olması için birebir de konuşmak isterim. Ondan dolayı fazlaca bilgi sahibi olmam gereken bir konu.
Bu sene YKS'ye gireceğim. Lakin istediğim bölüm için yeterli görmüyorum çalışmalarımı. Ondan mütevellit bu sene üniversiteye gidip 1.sınıfta YKS'ye çalışmaya devam edeceğim. Lakin Türkiye gibi bir ülkede bu çalışmanın sonucunu alabilir miyim emin değilim. Kısa bir araştırma sonucu fiyat konusunda en uygun ve güzel üniversitelerin bulunduğu ülkeler sırası ile Almanya ve Polonya imiş. Maddi durum bu iki ülkeye yetecek seviyede. Yıllık ücretler olsun göz çıkartmayacak seviyede. Lakin burada işler benim için beklendiği gibi gitmedi :D çok fazla bilgi karmaşası var clearnet de. Yurt dışı ve üniversite kelimesini browser da birleştirdiğim anda danışma siteleri ve şirketleri 50trilyon sayfa daha devam ediyor.Net ve temiz bir bilgi yok. Bu konuda size danışmam gerekiyor. Bu iki ülkede gidilebilecek güzel üniversiteler var mıdır? Bu arada bölümüm yazılım veyahüt PC Manager. Mesela Polonya Lehçe diline sahip. Ben oraya gitsem o dilimi öğreneceğim? İngilizcemi öğreneceğim? O dersi hangi dilde alacağım? Orada part time çalışabilecek miyim?
Almanya için de aynı sorular geçerli.
Bu arada dil öğrenmek benim için sıkıntı değil. O çabayı verirsem kısa sürede öğrenebileceğim bir şey. Beni zorlayan tek şey maddiyat. Ona da lafım yok Türkiye'de yaşıyoruz. Aileme yıllık 15.000 dolar kilitlemek istemiyorum :D
Mesela hangi sınavlara girmem gerekir o üniversiteler için?
Sorularım bu kadar en kısa sürede yolumu çizmem lazım yoksa çok geç kalacağım.

Aileme yıllık 15.000 dolar kilitlemek istemiyorum :D

15.000 dolar yıllık fiyat olduğunu sanmıyorum orası Türkiye gibi pahalı değil yanlış bakmış olmalısınız
Arkadaşım bu sene İspanya'ya gitti 5 yıllığına toplamda 20.000 euro verdi
Part time çalışma içinse haftalık sınırın var diye biliyorum mesela Almanya'da 20 saat haftalık sınırın var.
Gittiğin ülkede universiteye girerken hazırlık okuyorsun orada genelde o ülkenin dili öğreetiliyor

15.000 dolar yıllık fiyat olduğunu sanmıyorum orası Türkiye gibi pahalı değil yanlış bakmış olmalısınız
Arkadaşım bu sene İspanya'ya gitti 5 yıllığına toplamda 20.000 euro verdi
Part time çalışma içinse haftalık sınırın var diye biliyorum mesela Almanya'da 20 saat haftalık sınırın var.
Gittiğin ülkede universiteye girerken hazırlık okuyorsun orada genelde o ülkenin dili öğreetiliyor
15k dolar için avrupa veya amerika için demiştim.Yani durumum olsa oraya giderim manasında😅

Bende araştırmıştım evet biraz karışık gözüküyor benim tavsiyem mutlaka bir danışman şirketi ile görüşmek olur fazlası ile yardımcı olacaklardır tabii ki bir ücret karşılığında ama istediğin ülkeye gidene kadar yardımcı oluyorlar.

Almanya için doğrudan YKS puanınız ile gitmeniz mümkün Üni-assist-Startseite olması lazım öyle bir site var kendi kimlik ve okul bilgilerinizi verince size uygun bir Alman üniversitesi buluyor.

Polonya kısmı ise şu sıralar baya diploma ticaretine döndü sırf diploma için okuyacaksanız iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkar ama eğitim kalitesi ve çevre bakımından ülkemizin taşra üniversitesinin Avrupa görmüş hali gibi bir şey. Özellikle Krakow, Warsaw gibi merkezi konumlardan uzak okullar.

Almanya için doğrudan YKS puanınız ile gitmeniz mümkün Üni-assist-Startseite olması lazım öyle bir site var kendi kimlik ve okul bilgilerinizi verince size uygun bir Alman üniversitesi buluyor.

Polonya kısmı ise şu sıralar baya diploma ticaretine döndü sırf diploma için okuyacaksanız iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkar ama eğitim kalitesi ve çevre bakımından ülkemizin taşra üniversitesinin Avrupa görmüş hali gibi bir şey. Özellikle Krakow, Warsaw gibi merkezi konumlardan uzak okullar.
Peki şartları nedir?
Yani vize falan gerekiyor onun dışında ne gibi gereksinimler var?
Belirli miktarda parayı banka hesabımızda gösterme veya okula para yatırma işlemleri olur mu?
Dil hazırlığını Almanca mı yapmalıyım İngilizce mi?
Bu kadar mı yani yks puanımı gösterince gidemiyorumdur herhalde.
Almanya biraz daha titiz öğrenci konusunda.
Ve garantisi varmı yani herhangi bir üniversitenin çıkması konusunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı