Almanya'da 5000 Euro maaş ile neler yapılabilir?

bershead

Megapat
Arkadaşlar genelde mühendisler 5K kazanıyormuş. Ben de seneye Almanya'da mühendislik okuyacağım inşallah. Acaba 5K maaş ile güzel bir hayat sürdürülebilir mi?

200K'ya villa tarzı ev bulunabiliyor. 10 yıllık (120 ay) kredi çeksem, bir de %0.50 faiz binse; 250 bin euro civarı geri ödeme yapar. Bu da aylık ortama 2K yapar.

5K'nın 2K'sı eve gitse, 3K kalır.
2K'da diğer krediler ve yaşam masraflarına gitse (araç hariç ve bilgisayar, ev eşyaları kredisi falan)
Geriye 1K kalır. Onu da kenarı atsam ev eşyalarının masrafları, bilgisayar masrafları falan bitince kendime güzel bir araba alsam diye düşünüyorum. 10 yıl sonra evin borcu da bitince kendime artık Ultra lüx araba falan alırım Taycan, BMW X6M gibi falan.

Tabii ki bunlar kabaca planlamalar. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
Elektronik eşyalarınızı vs. (küçük, pc gibi.) Türkiye'den alıp kar elde edebilirsiniz.

Elektronik eşyalarınızı vs. (küçük, pc gibi.) Türkiye'den alıp kar elde edebilirsiniz.
Hemen hemen aynı paraya gelmiyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum

Borca girmek yerine iş kur diyorum.
Bende çok istiyorum, girişkenimdir ama bilmiyorum ya. Ne açılır Almanya'da sizce

Kendi kendi para yapacak bir sistem olmalı, çünkü ben bir mühendis olacağım ve onunla ilgileneceğim

İfadeler: T21
Merhabalar, eğer bu başlığa geldiysen diğer araştırmalarıma göre,
5 bin euro maaş çok yüksek bir maaş ve brüt bir maaş. Amerika'da 5 bin euro brüt kazanıyorsan yaklaşık 3bin euro net kazanıyorsun ve eline geçen net para 3k.
O 2k'da vergilere gidiyor maalesef.
Diğer bir unsur, 200 bin Euro'ya villa tarzı ev demişim. Evet bu tarz evler var fakat çok kötü yerlerde, kırsal ve az insanların yaşadığı şehirden uzak noktalarda. E haliyle bunu da kimse istemez.

Bu şekilde düzeltmeler yapmak istedim teşekkürler

Kendin yaşayacaksan ortalama 1 alman hayatı yaşarsın güzel ev, araba, PC vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…