Almanya'da hangi meslek yapılabilir?

349155

Hectopat
Yaklasik 5.5-6 ay sonra kalici olarak Almanya'ya tasiniyorum. Bunun getirmis oldugu ne okusam acaba fikri de giriyor insanin aklina. Bilgisayar kullanmayi cok seviyorum ve nasıl calistigini ogrenmek istiyorum ama matematikle aram iyi olmadigi icin fonksiyonlardan baslayip ihtiyacım oldugu kadar ogrenecegim bir seruven bekliyor beni bu 5 ay icerisinde. Bunun yaninda kendimi bu zor duruma sokmaktansa daha kolay mezun olup ardindan is bulmakta problem cekmeyecegim bir is grubu aramak da geciyor. Sizce ne yapmami tavsiye edersiniz? Diyetisyenlik veya psikoloji gibi dallara da kayma ihtimalim var. Uyum saglama acisindan problem yasamam genelde, bir şeyi gercekten istedigimde yapabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar öncelikle hayırlı olsun. Nasıl gittiniz acaba ben de kalıcı oturum almayı düşünüyorum. İkinci olarak emin ol Matematiğin iyi olmasa da her insan bence zamanla ilerletir ki istenilen matematik yazılım mühendislikte anca fazla. Yönetim bilişim sistemleri varsa düşünebilirsin yoksa da yine sevdiğin alanlar daha makul o alandaki iş oranlarını incelemelisin. Yüzde kaçı iş buluyor gibisinden. Ama artık Avrupa'da da diplomaya bakmadan işe alımlar başlandı hatta yazılımcıların çoğu alaylı ki ben hep bu konuda okuyup ilerlediğim için iş bulamayanlardanım. Umarım yolun açık olur. Üniversite yetkinliği ve güçlü profesörlerin olduğu ünileri tercih etmeni öneririm.

Merhaba hocam tesekkurler yanit icin. Zaten yari vatandasligim vardi almamistim sadece. 18 Olunca gitmeye karar verdim. Is bulma grafigi cikartabilecegim bilginiz olan bir site varsa paylasabilir misiniz?

Bu konuda bilgim ve almancam yok fakat iş ilanı sitelerini ve de varsa blog kısımlarını gözden geçirebilirsin bu tarz siteler için chatgpt'ye başvurabilirsin

Merhaba hocam teşekkürler yanit icin. Zaten yari vatandasligim vardi almamistim sadece. 18 olunca gitmeye karar verdim. Is bulma grafigi cikartabilecegim bilginiz olan bir site varsa paylasabilir misiniz?

Hocam Almanya'da kalan bir arkadaşım ilk gittiği aylarda bir araba alıp hem arabada kalıp hem de Uber'lik yapıyordu.
Kariyer olarak yazılımı tercih et her zaman orada iş bulabilirsin.

Hocam Almanya'da kalan bir arkadaşım ilk gittiği aylarda bir araba alıp hem arabada kalıp hem de Uber'lik yapıyordu.
Kariyer olarak yazılımı tercih et her zaman orada iş bulabilirsin.

Değil aslında direkt yönlendirmeyin sayısız şekilde başvuru yaptım dönüş olmadı. Ama çaba ve şans çok mühim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…