Almanya'da lise okumak için ne yapmalıyım?

Okan öz

Hectopat
Yer
Mannheim
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu aralar çok kafa yorduğum bir olay şu an 9. sınıfım deprem nedeni ile Malatya'dan Ordu'ya geldim. LGS puanım 440 ve Malatya'da çok iyi bir Anadolu lisesine giderken Ordu'da ortalama ile alan kıytırık bir okula gidiyorum. Babamın dayısının kızı Almanya'da yaşıyor Mannheim'da onun yanında lise okuyabilir miyim? Benim ailem maddi olarak hazır kendileri de benim yurt dışında eğitim görmemi benim kadar istiyorlar. Almanca öğrenmeye başladım videolar testler konuşmalar yapıyorum.

Almanya'da lise okumak için nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Lise için Almanya'ya gitmektense üniversitede gitmeye çalışman daha mantıklı olur. Bir şey kaybetmezsin. Şu önündeki 4 yıl derslerine asıl. LGS notun da gayet iyi. Üniversiteyi Almanya'da okursun. Lisede yurtdışında okumak pek değmez bana kalırsa.

Bu konuda danışmanlık hizmeti veren şirketler var. Onlara da bakabilirsiniz.

Lise çok da önemli değil. Ben olsam üniversite için düşünürdüm. Kıytırıktan kastınız nedir tam olarak?

Sınıfın yarısı LGS'ye girmemiş hadi onu geçtim cidden bazı hareketleri sınırı aşıyor hocalar deseniz ortalama ile alan bir okuldan ne beklersiniz sınıfla zaten iletişimin yok durum bu.

Kanada eğitim ülkesi.

1 - Orada okur iken çalışa bilirsin.
Hem ailene olan yükünü azaltırsın.

2 - Oradan alacağın lise diploması dünyanın gerçekten en iyi lise diplomalarından (Türkiye'de bulunan en iyi üniversiteye sınavsız giriyorsun)
İstersen orada üniversiteye devam edersin eğer düşünür isen fikir vere bilmek için yardım ede bilirim bilgim var çünkü azda olsa.

3 - Dili İngilizce yani ulusal bir dil öğreneceksin.

4 - Eğitim ücretleri diğer ülkelere göre daha uygun.

5 - Ekonomisi Almanya'ya göre daha iyi diye biliyorum.

Ben Kanada'ya gitmek istediğim için araştırdım aklımda kalan bunlar oldu senin yerinde olsam Kanada tarafından şansımı kullanırım ayrıca Almanya'ya göre daha ucuz olur diye tahmin ediyorum Euro 20 TL gibi iken Kanada doları 15 TL.

Lise de gidemezsin.
Ben 6 yil Almanya da kaldığım halde beni bile almiyorlar. Hatta Mannheim a da 50-70 km uzaklıkta yasiyordum.
Üniversite de denklikle gecmeyi deneyebilirsin.

Hocam iyi hoş ama Kanada da akraba tanıdık vb. yok nasıl gideceğim?

Lise de gidemezsin.
Ben 6 yil Almanya da kaldığım halde beni bile almiyorlar. Hatta mannheim a da 50-70 km uzaklıkta yasiyordum.
Üniversite de denklikle gecmeyi deneyebilirsin.

Hocam Alexa isminde bir arkadaşım var kendisi ve ailesi moldovalı Almanya'ya gelmişler Kassel'e benden 1 yaş büyük ve liseye gidebiliyor (alman vatandaşı değil)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…