Almanya'da üniversite nasıl okunur?

Rustam Ali CELAL

Zeptopat
Daha fazla  
12. sınıfa yaz bitince başlıyorum. İngilizcem iyi seviyede; IELTS'e bir ay sonra gireceğim, ciddi şekilde hazırlanıyorum ve çevremdekiler rahat 7.0 alabileceğimi söylüyor.

10. sınıfta AP Calculus AB'den 4 almıştım ama çok da ciddiye almamıştım açıkçası 😅. Eğer gerçekten işe yarayacaksa AP Calculus BC'ye de girerim, ondan da en az 4 alabileceğime güveniyorum ama almanyada üniversitelere başvuru tarihleri ve ap sonuç tarihleri vs sıkıntı yaşayacaksam boşuna da uğraşmak istemem.

Şu an bir Anadolu İmam Hatip Lisesindeyim, genel lise ortalamam 90 civarında olacak. Meslek derslerini saymazsak ortalamam 93'e yaklaşır. SAT hakkında çok bilgim yok ama girmeyi planlıyorum, sonuç geldiğinde buraya yazarım.

Almanya'da bilgisayar mühendisliği ya da benzeri bir bölümde lisans okumak istiyorum. Türkiye’de okumak istemiyorum ama boşta kalmaktan da açıkçası baya korkuyorum. Almancam şu an A2 civarında ama oraya gidince toparlayabileceğime inanıyorum. Dil öğrenme konusunda iyiyim, Rusça da biliyorum.

Oyun yapımıyla ilgileniyorum ama kararım net değil, o yüzden bilgisayar mühendisliği gibi daha geniş alanlara kapı açan bir bölüm okumak istiyorum.

Ekonomik durumum özel okulda okuyacak kadar iyi değil, bu yüzden devlet üniversitesi veya tam burslu okumam gerekiyor.

Almanya'daki sistem Türkiye’ye göre çok farklı olduğu için nerelere başvurabileceğim ve ne kadar şansım olduğu hakkında hiç bir fikrim yok, çok bulanık geliyor her şey hangi üniversite ilgimi çekse abi bunlar beni niye alsın diyorum. UAS’lar arasında ingilizce eğitim veren, rezalet olmayan bir yere girme şansım ne kadar, onu merak ediyorum. Bunun dışında varsa alternatif yolları da öğrenmek isterim.

Eğer ihtiyacım yoksa yksyi tamamen boşverip her şeyimi buna odaklamak istiyorum, kabula lma ihtimalim yüksekse kalan zamanımda biglisayar mühendisliği giriş derslerine çalışıcam, halihazırda bir miktar yazılım bilgim var. Ha bu arada 11. Sınıfı tyt 100 net bandında kapattım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı