Kardeşim sen anlıyor musun benı yoksa anlamamazlıktanmı gelıyorsun tabii ki de para kazanırsın fakat karsıılıgını almıyorsun. 60 yasındakı dedelerle konusuyorum sankı.
Aynen kardeşim her yer zaten çok kurumsal iyi bir işe girmesi kaldı. Almanya'da bu dediğimiz garson için de geçerli tamirci için de sıvacı içinde herkes için geçerli. TR'de garson ol günde 14-15 saat çalıştırır asgari ücret verirler haftada 1 günde iznin olur.
Aynen kardeşim her yer zaten çok kurumsal iyi bir işe girmesi kaldı. Almanya'da bu dediğimiz garson için de geçerli tamirci için de sıvacı içinde herkes için geçerli. TR'de garson ol günde 14-15 saat çalıştırır asgari ücret verirler haftada 1 günde iznin olur.
Ozaman kafeye gittiğinde garson bulamazsın. Sanayide çırak bulamazsın. Öyle dersen hizmet sektöründe adam olmaması lazım ülkede. İlla insanlar cebine para girmesi için çalışmak zorundalar o tarz işlerde ama çalışıyor diye o zaman farklı işe gireceksin diyemezsin adamın hakkını vereceksin.
Kardeşim benim bak sımdı kendı babamdan ornek vereceğim benım babam aylık 50k kazanan bırısı 4 kısılık bır aıleyız ve ev kırasını gıderlerı cıkardıgımız zaman bızım ne ev alacak durumumuz kalıyor ne de araba alacak.
O zaman kafeye gittiğinde garson bulamazsın. Sanayide çırak bulamazsın. Öyle dersen hizmet sektöründe adam olmaması lazım ülkede. İlla insanlar cebine para girmesi için çalışmak zorundalar o tarz işlerde ama çalışıyor diye o zaman farklı işe gireceksin diyemezsin adamın hakkını vereceksin.
Kardeşim benim bak sımdı kendı babamdan ornek vereceğim benım babam aylık 50k kazanan bırısı 4 kısılık bır aıleyız ve ev kırasını gıderlerı cıkardıgımız zaman bızım ne ev alacak durumumuz kalıyor ne de araba alacak.
Kardeşim baban çalışıyor babandan aldığın parayla geçinemiyorum diyorsun biriktir git Amerika'ya o zaman iyi iş bulursan her yerde çalışırsın son 5 yıl içinde bak bakayım Türkiye'ye.