Almanyadakiler aç mı?

Ya harbiden buna inanacak kadar uyuşmuşlar ya da kendilerini avutuyorlar, Türkiye şu an emin adımlarla a*ap ülkesi olma yolunda ilerliyor ve sosyal medya da hala daha insanların giyi mi tartışılıyor. O ülkelerle kıyaslanmamız bile komik yani.

İstersen kolayca çözelim kafamızda bu konuyu.

Onlar hiç Almanya'ya gitti mi? Orada çalışıp bir düzen kurdular mı? Bunu yaptılar diyelim ki yapmışlar okuduğum kadarıyla. Oraya kimse çocuğunun onu bırakıp gitmesini istemez. Akrabalarında anne babandan dolayı sana böyle güzelleme yapmazlar.

Almanya'da ortalamanın üstünde olmak için yani rahat yaşamaktan bahsediyorum orada alım gücün tabii ki her türlü daha yüksek. Misal avukatlık Almanya seni bir değer olarak geleceği olan bir insan olarak görürse orada çok daha güzel hayatlar yaşarsın. Ama orada bir garson olmaya gideceksen çalışma şartları burada olduğu gibi biraz ağır tabii alım gücü yine zirvelerde kendi tecrübelerimden bahsediyorum.

Amerika ise Almanya'dan daha özgür bir ülkedir. Birçok iş yapıp çok hızlı para kazanabilirsin. Ama çok daha farklı kültürler ile karşılaşacağın gerçeğini de unutmamalısın.

Kendim bizzat Almanya ve Türkiye'de bulundum bir süre daha okulum bitene kadar Türkiye'deyim babam bir otelde satış müdürlüğü yapıyor ortalama bir aile olarak yaşadığımızı söyleyebilirim. Almanya'da çalıştığım sürece babamın o kadar maaş almasına rağmen çok çok daha güzel bir hayat yaşayabiliyordum. Dediğim gibi çalışma şartları aynı burada olduğu gibi zor işini güzel ve hızlı yapmalısın günlük aldığım bahşiş 15 euro civarlarında geziyordu benim gittiğim zamanlarda.

Annene söyle, A Haber kanalini cok izlemesin.
Annem haber izlemiyor, üvey babam ise sadece CNN Türk izliyor fakat genelde haberleri internetten takip ediyor.
Aslında annem mülteci ve Arap karşıtı ama neden böyle anlamadım.

Bunun için konu açıp uzun uzun anlatmana gerek yoktu, herkes biliyor zaten gerçeği. Bilmeyenlerin de bilmesine gerek yok mavi haptan devam edebilirler.

Almanya'ya gittim amcamlara 3 yıl önce falan kıskanıyorlardı bizi. Daha dün görüntülü konuştuk hâlâ da kıskanıyorlarmış.

Annem orada yaşamadı, anneannem çocuk iken orada yaşıyorlarmış ve Türkiye'ye dönmüşler. Sadece biriken paraları ile 3 adet kamyon almışlar Türkiye'den. Üvey babam ise orada yaşadı ve hukuksal bir sorun olduğu için Türkiye'ye gelmek zorunda kaldı. Fakat şimdi diyor ki Almanya da Türkiye gibi.

Evet. Açlıktan ölüyorlar orada. Türkiye'yi kıskanarak yaşıyor hepsi. Türkiye cennet. Almanya'da asgari ücret 1500 euro Türkiye'de 5500 TL aradaki farka bak yeğenim. Halinize şükredin. Bu arada Almanya'dan herkese selamlar. (!)

Ailen senin Almanya hayallerine pek sıcak bakmıyor. Onlara Almanya düşünceni belli etmezsen daha rahat edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…