Almanya'dan bilgisayar parçaları getirmek

Egolasv

Centipat
Yer
Istanbul,
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci.
Merhaba arkadaşlar ben 14 yaşındayım. Bu ay Almanya'ya gidecegim. Akrabalarımın yanına ve oradaki akrabam bana PS4 almış ben de ayriyetten oradan ekran kartı RX 580 alacağım. Bir de beğenirsem telefon alacagım fakat uçakla gidecegim için bir sorun olur mu? Yani 0 ürün olacak hepsi kutularında bavula atıp getirecegım. Gümrükte sorun çıkar mı? Telefon 1 veya 2 tane olacagı için bir şey olmaz diyorlar. Pasaport kaydı falan olayı varmış o olay nasıl oluyor? Eğer çok zorsa telefon işini iptal ederim. Sadece RX580 ve PS4 getirtecegim. 0 kutuda gümrükten geçerken herhangi bir vergi ödememe gerek var mı? Sorun falan çıkar mı arkadaşlar?
Şimdiden çok teşekürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki gümrük vergisi vermek zorundasın ürünler sıfır kutularda olduğu için gümrükden vergisiz bir şekilde geçirmezler ama kutularından çıkarıp 2.el gibi gösterirsen yakalanmaman halinde sıkıntısız geçebilirsin ama kesin bir şekilde yakalanmazsın demiyorum tabikide.

Telefon için pasaporta kaydettirmen lazım, benim bildiğim 18 yas ve üstü pasaporta kaydedebiliyor. Birde kullandığın hattın kimin üstüne olduğuna dikkat et kulladığın hattın, telefonu pasaportuna kaydettirdigin kişinin üzerine olması gerek.

K
Telefon için pasaporta kaydettirmen lazım, benim bildiğim 18 yas ve üstü pasaporta kaydedebiliyor. Birde kullandığın hattın kimin üstüne olduğuna dikkat et kulladığın hattın, telefonu pasaportuna kaydettirdigin kişinin üzerine olması gerek.
Kullandigim hat şuanda yaşım reşit olmadığı için babamin adına.Telefonu 0 kutusundan çıkartıp 2.el gibi götürsem herhangi bir sorun ile karşılaşirmiyim?
Tabiki gümrük vergisi vermek zorundasın ürünler sıfır kutularda olduğu için gümrükden vergisiz bir şekilde geçirmezler ama kutularından çıkarıp 2.el gibi gösterirsen yakalanmaman halinde sıkıntısız geçebilirsin ama kesin bir şekilde yakalanmazsın demiyorum tabikide.
Rx580 Ekran kartını kutusundan cikartip koyabilirim sanırım, fakat Ps4 ve Monitör sorun çıkartır gibime geliyor birde klavye kulaklık gibi şeyler geçirsem sorun çıkartırlarmi hocam.
Kullandigim hat şuanda yaşım reşit olmadığı için babamin adına.Telefonu 0 kutusundan çıkartıp 2.el gibi götürsem herhangi bir sorun ile karşılaşirmiyim?

Rx580 Ekran kartını kutusundan cikartip koyabilirim sanırım, fakat Ps4 ve Monitör sorun çıkartır gibime geliyor birde klavye kulaklık gibi şeyler geçirsem sorun çıkartırlarmi hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı