Almanya'dan Bilgisayar Parçaları Getirtilebilir mi?

Cessase

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Almanya`dan akraba ile ekran kartı ya da diğer PC bileşenlerini getirsem gümrük sıkıntısı olur mu? Çünkü mükemmel bir fiyat farkı yakalanıyor. 6 bin TL'lik sistemi oradan getirerek 4500'lere kadar çekebileceğim sanki.

Akraba ile olmasa bile Amazon.de üzerinden alsam ürünleri yine karlı oluyor, oradan gelen ürünlerin gümrük vergisi ya da gümrük sorunları nasıl işliyor acaba.
Bilgilerinizi rica ediyorum.

Akraba ile getirtirseniz gümrük sorun olmaz. Amazon üzerinden satın alırsanız vergi ve kargo ücretiyle birleşince Türkiye’deki fiyatından bir farkı olmuyor.

Gümrük sistemi çok karışık bir durumda. Tek pakette 3 tişörte 7 küsür TL vergi ödedim. Tek pakette 1 tişörte 13 TL vergi ödedim. Vergiler yüzünden alacağın sistem pek de karlı olmayacaktır hatta zarara bile girebilirsin.

Amazon.de peşin alıyor sanırım ödeme esnasında Tr vergisini ama daha sonra tekrar vergi çıkar mı bilmiyorum..

Ayrıca akraba hediye babında getiriyorum derse sokar birkaç ürünü vergisiz diyenler de var kafam karıştı...
Vergiler %225 arttırıldı diye okumuştum.Araştır derim.
Hediye olarak sokulmaya çalışılsa bile mi vergi var acaba?

Şu an kimse ne olacağından emin değil. Sistemin belli bir uygulanışı yok çünkü. Ya da var ama bize söylenmedi.

Şu an kimse ne olacağından emin değil. Sistemin belli bir uygulanışı yok çünkü. Ya da var ama bize söylenmedi.
Gümrük mevzuatı ile ilgili bilgi istesem sallar mı ki beni ticaret bakanlığı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…