Almanya'dan iPhone 6S Getirtmek

Yurt dışı telefonlarda 1 yıl protokölü kalktı diye biliyorum ben. Tek sefer cihazın kendi IMEI numarasını Türkiye verilerine aktarıyorsun. Eskiden 180 TL idi ama arkadaşlar 130 demiş pek bilgim yok fiyat hakkında. Alabilirsin sıkıntısız bir şekilde getirecek olan akraban iş telefonu gibi gösterebilir. Zaten öyle acayip deli inceleme yapmıyorlar bavulun içine atsada olur silah var mı yokmu diye kontrol ediyorlar o kadar. 1 2 cihaz sokabiliyorsun ama koli koli sokamazsın tabi ki.

Telefon her şey dahil 2.500 TL ye gelicek ve uğraş dolu olucak. O kadar uğraşa giderim Apple kendi sitesinden 2.750 TL ye 32 GB İphone 6S alırım.

Almanya'dan güncel avro kuruna göre 2058 TL ediyor, arkadaşların bahsettiği 138 TL ücretide katarsak düz hesap 2200 TL ediyor. Beni cezbeden bu idi.

Almanya'dan güncel avro kuruna göre 2058 TL ediyor, arkadaşların bahsettiği 138 TL ücretide katarsak düz hesap 2200 TL ediyor. Beni cezbeden bu idi.
Garanti geçersiz diyenler yanlış bilgilendirme yapmış. Iphoneların farklı modelleri var örneğin (A1687) gibi. Çok ufak farklar var aralarında. Garantinin geçersiz olma durumu da bundan kaynaklanmaktadır. Ama farklı model olma durumları Amerika için geçerlidir. Ki orada bile Avrupa garantili telefon alınabilir. Yani Avrupa'dan aldığınız telefonlarda hiçbir garanti sorunu çıkmaz.

Garanti geçersiz diyenler yanlış bilgilendirme yapmış. Iphoneların farklı modelleri var örneğin (A1687) gibi. Çok ufak farklar var aralarında. Garantinin geçersiz olma durumu da bundan kaynaklanmaktadır. Ama farklı model olma durumları Amerika için geçerlidir. Ki orada bile Avrupa garantili telefon alınabilir. Yani Avrupa'dan aldığınız telefonlarda hiçbir garanti sorunu çıkmaz.
Evet bende görmüştüm bir kişinin arkadaşı Amerika' dan 5s almış garanti geçersizmiş ancak bir diğer arkadaşı Avrupa' dan 5c almış garantide sıkıntı olmamış. Amerika ile Türkiye veya Avrupa ülkelerinin sürüm numaraları ayrı sanırsam ondan kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı