Almanya'dan PS5 getirmek

Falcon1905

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller. Bir aksilik çıkmazsa, yakın zamanda Almanya'ya gideceğim ve oradan PS5 almak niyetindeyim. Sabah sabah kafama takıldı ve her ne kadar bazı kaynaklara göz gezdirsem de (2023 yılında oluşturulmuş, güncel kaynak bulamadım), tecrübeli ve bilgili kişilerin yardımını almanın doğru olacağını düşündüm. Tahmin edebileceğiniz gibi sorum; zaten zorlanarak alacağım bu ürünü (satmaktan ziyade, kişisel kullanım için alacağım) ülkeme sokarken gümrükte vs. sorun yaşar mıyım, ne yapmam gerekir? Yardımcı olan herkese teşekkürler, herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese iyi sosyaller. Bir aksilik çıkmazsa, yakın zamanda Almanya'ya gideceğim ve oradan PS5 almak niyetindeyim. Sabah sabah kafama takıldı ve her ne kadar bazı kaynaklara göz gezdirsem de (2023 yılında oluşturulmuş, güncel kaynak bulamadım), tecrübeli ve bilgili kişilerin yardımını almanın doğru olacağını düşündüm. Tahmin edebileceğiniz gibi sorum; zaten zorlanarak alacağım bu ürünü (satmaktan ziyade, kişisel kullanım için alacağım) ülkeme sokarken gümrükte vs. sorun yaşar mıyım, ne yapmam gerekir? Yardımcı olan herkese teşekkürler, herkese iyi sosyaller.

Elden alıp getiriceksen kutuyu 1 kere açıp öyle sok daha önce kullandım ondan götürüyorum diyerek geçirebilirsin sipariş veriyorsan %80 kalır gümrükte.

Elden alıp getiriceksen kutuyu 1 kere açıp öyle sok daha önce kullandım ondan götürüyorum diyerek geçirebilirsin sipariş veriyorsan %80 kalır gümrükte.
Zaten mümkünse (Bölgesel sorun yaşamazsam) orada cihazı test edip, hesabımı bağlayıp, hatta oyunlarımı da indiricem. Kutu konusunda ise ne yalan söyleyeyim, biraz toplayıcılık huyum var.
Kuveyt ile bir şekilde bağlantı kurabilirsen 1 yıllık Sony garantili olarak 12 13 bine getirtilebiliyor.
Açıkçası Kuveyt ile işim yok, Almanya'ya gideceğim için özellikle belirttim.
Hiçbir şey yapmanıza gerek yok, kutu açık, kapalı, kutusuz hiçbir şekilde tek cihazdan bir sorun yaşamadım. Eğer turistik vizeyle gidecekseniz vergi iadesi de alabilirsiniz, yapabileceğiniz tek şey bu olur.
Vergi iadesinde vs. de değilim. 430 Avro üzerine çıkıldığında alınacak olan %18'lik vergiyle alakalı problemim. Alınacak olan %18'lik kısım, anladığım kadarıyla 430 Avro'nun üzerine çıkan miktardan alınıyor eğer yanlışım yoksa. Kafama takılan asıl soru bu. Eğer 430 Avro'nun üzerinde kalan kısmın vergisini ödeyeceksek sorun yok, bana kalırsa cüzi bir miktar için (449,99 Avro'luk dijital sürüm için istenen vergi yaklaşık 3,6 Avro iken, 549,99 Avro'luk diskli sürüm için istenen vergi yaklaşık 21,6 Avro) başıma bela almak istemem. Fakat toplam miktardan vergi istenirse, zaten kişisel kullanımım için alacağım, halihazırda vergisini aldığım ülkeye ödeyeceğim konsolu, ülkeme sokmak için neden vergi ödeyeyim, kaldı ki 430 Avro'nun üzerine çıkan miktar için alınacak vergi bana biraz garip geliyor.

Zaten mümkünse (bölgesel sorun yaşamazsam) orada cihazı test edip, hesabımı bağlayıp, hatta oyunlarımı da indireceğim. Kutu konusunda ise ne yalan söyleyeyim, biraz toplayıcılık huyum var.

Vergi iadesinde vs. de değilim. 430 avro üzerine çıkıldığında alınacak olan %18'lik vergiyle alakalı problemim. Alınacak olan %18'lik kısım, anladığım kadarıyla 430 Avro'nun üzerine çıkan miktardan alınıyor eğer yanlışım yoksa. Kafama takılan asıl soru bu. Eğer 430 Avro'nun üzerinde kalan kısmın vergisini ödeyeceksek sorun yok, bana kalırsa cüzi bir miktar için (449, 99 Avro'luk dijital sürüm için istenen vergi yaklaşık 3,6 avro iken, 549,99 avro'luk diskli sürüm için istenen vergi yaklaşık 21,6 avro) başıma bela almak istemem. Fakat toplam miktardan vergi istenirse, zaten kişisel kullanımım için alacağım, halihazırda vergisini aldığım ülkeye ödeyeceğim konsolu, ülkeme sokmak için neden vergi ödeyeyim, kaldı ki 430 Avro'nun üzerine çıkan miktar için alınacak vergi bana biraz garip geliyor.

Hocam bence dijital almayın.

Zaten mümkünse (Bölgesel sorun yaşamazsam) orada cihazı test edip, hesabımı bağlayıp, hatta oyunlarımı da indiricem. Kutu konusunda ise ne yalan söyleyeyim, biraz toplayıcılık huyum var.

Vergi iadesinde vs. de değilim. 430 Avro üzerine çıkıldığında alınacak olan %18'lik vergiyle alakalı problemim. Alınacak olan %18'lik kısım, anladığım kadarıyla 430 Avro'nun üzerine çıkan miktardan alınıyor eğer yanlışım yoksa. Kafama takılan asıl soru bu. Eğer 430 Avro'nun üzerinde kalan kısmın vergisini ödeyeceksek sorun yok, bana kalırsa cüzi bir miktar için (449,99 Avro'luk dijital sürüm için istenen vergi yaklaşık 3,6 Avro iken, 549,99 Avro'luk diskli sürüm için istenen vergi yaklaşık 21,6 Avro) başıma bela almak istemem. Fakat toplam miktardan vergi istenirse, zaten kişisel kullanımım için alacağım, halihazırda vergisini aldığım ülkeye ödeyeceğim konsolu, ülkeme sokmak için neden vergi ödeyeyim, kaldı ki 430 Avro'nun üzerine çıkan miktar için alınacak vergi bana biraz garip geliyor.

Kişisel kullanım için alınan ürünlerde o verginin uygulanma durumu yok hocam merak etmeyin. Aslında birden çok alma durumunda da inisiyatife kalmış durumda, gümrükte beyan gerektiren kısıma alınıp alınmamanızla ilgili ama ben sadece 1 kere denk geldim, onlar da genelde alkol ve tütün ürünlerine yönelik kontroller oluyor, AB'den gelen uçuşlarda denk gelmedim.

Şahsi kullanım için bilgisayar, tablet, her türlü elektronik eşya geçebiliyor, kıymetleri de bu dilimin çok üzerinde zaten. Ben şahsen ayrı ayrı 3 kez konsol, 1 kez bilgisayar getirdim bir sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı