Almanya'ya çalışmak için gidilir mi?

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Hala Almanya avantajlı ve yaşamaya değer bir ülke midir?

Ailemle yaşıyorum fazla bir hayatım yok, sevgilim yok yani çekirdek ailem hariç bağlı olduğum hiçbir şey yok ve gitme fırsatım var. Maaş ortalama net 2500€ gibi olacakmış ama kiralar ve yaşam çok yüksek eskisi gibi değil diyorlar. Bir yandan Almanca bilmiyorsan ve Türküm dersen ırkçılık çok yaşıyorsun diyorlar. Bunu da bilmiyorum.

Ne diyorsunuz?

Almanya, Türk nüfusu olarak gerçekten kalabalık. Irkçılık yaşağacanızı düşünmüyorum.
Benim elimde şans olsa beklemezdim

İmkânın varsa git tabii de kaçak olarak değil vizeyle git ve kaçak/sigortasız da çalışma. Gitmeden mutlaka öğrenebildiğin kadar Almanca öğren; Almanlardan değil, oradaki Türklerden kork. Almanca bilmezsen seni asıl sömürecek olan onlar.

Yakınım gittiği için şu bilgiyi verebilirim. Almancayı öğrenip de oranın merkezi şehirlerinin aksanı ile konuşmayı öğrenmezsen ırkçılık yaşarsın. Bu ırkçılık yüzüne açıkça olmasa da duyduğuma göre arkandan veya kapalı bir şekilde yapılıyor. Ayrıca Almancayı hiç bilmezsen oradaki yobaz kesim olan türklerin arasına düşersin. Bu yobaz kesim hayata bakışına göre iyi de olabilir kötü de olabilir. Fakat geneli açıkçası uzak durulması gerekenlerden çünkü aralarında eğitimli olanları zaten kendilerini fazla belli etmeden topluma entegre bir şekilde yaşıyorlar. Yobaz dediğim kesim ise entegre olmayı reddeden hatta devletin kaynaklarını hak olarak görüp sömüren kısmı.

Eğer oraya kendini adapte edecek ve Türkiye'deki yaşamını oraya götürmeme hedefin ile gitmek istiyorsan yaşamaya uygun bir yer. Şehir merkezinde değil de biraz dışında daha uygun kira bulabilirsin. Ancak yine aynı şekilde kırık Almanca konuşur da türklüğünü öne çıkararak davranırsan ırkçılığa maruz kalabilir ve ev kiralamakta zorlanırsın. Eğer hedefin topluma entegre olmadan Türkiye'deki yaşantını oraya taşımak ise Avrupa'da hiçbir yeri önermezdim.

Teşekkürler dostum bilgiler için. Türkiye'de çok bir yaşantım yok ki işte evden çalışıyordum zaten oraya gidince yine benzeri ev - iş hayatım olacaktır bir de Almanca kursa giderim ekstra. Asıl hedefim yüksek lisans yapabilmek ama o şimdilik zor gözüküyor ingilizce seçeneği de var mı ya da almanca mı biliyor olmam lazım programlara katılabilmek için bilmiyorum.

Ben biraz hassas bir insanım tek çekincem o. Öyle ırkçılığa maruz kalırsam veya bir şeyler işitirsem çok kafama takarım muhtemelen.

Tabi hocam zaten sigortalı bir iş olacak. Aslında 2-3 sene kalıp yüksek lisans yapıp, Almanca yapıp geri mi dönsem diye de fikirler var kafamda ama kervan yolda düzülür mantığıyla ilerisini pek düşünmeden gitsem mi diyorum.

İngilizce seçenekleri de var ancak Belli bir seviye Almanca biliyor olmak kabul görünürlük için gerekiyor. Ne kadar yüksek Almanca ise o kadar kabul şansı artıyor. Şunu da söylemem gerekiyor kurs yeterli değil. Merkezi şehir veya herhangi başka yaygın olan bir aksanı öğrenmeniz şart. Bunu çoğu kişi şart gibi görmeyebilir ancak aksanlı konuşmayı gerek sesli kitaplarla gerekse youtube videolarından duyduklarınızı tekrar ederek öğrenirseniz topluma kabul edilirliğiniz bir o kadar artıyor. Bu konuda hangi aksanın daha çok tercih edildiği konusunda kesin bir bilgi vermem mümkün değil ancak Alman arkadaşlarımdan da duyduğuma göre "saxon" aksanı ile konuşanlar dışlanıyor ve küçümsenerek bakılıyorlar.

Ben Münih'e yakın gidicem ne konuşmak lazım acaba

Böyle bir imkan önüme gelse arkama bakmadan giderdim.

Böyle bir imkan önüme gelse arkama bakmadan giderdim.
Neden hocam?

Ne kadar refah rahat da olsa memleketin kokusu hep bir farklı geliyor bana. Bazen 20-25 günlüğüne yurtdışına çıktığım oluyor döndüğümde Türkiye'nin yerini öpesim geliyor. Ne kadar sıkıntılı tip çok da olsa, refahı az da olsa böyle hissediyorum.

Gerçi aile yanında yaşadığım için rahat konuşuyor olabilirim. Kendi geçindirmem gereken bir ailem olsaydı belki farklı hissederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…