Almanya'ya çalışmak için gidilir mi?

Halalarımdan biri aktif olarak şu an Almanya'da kalıyor. (münih'de olması lazım) bizi ziyarete geldiği zamanlardan birinde sormuştum orada yaşam nasıl, nasıl alıştınız diye. Bana ilk aylarda evden sadece market için çıktığını ve sabahın erken saatlerinde kimseye takılmadan yürüyüş yaptığını, sonraki aylarda ortama alıştığı için yavaşça arkadaş komşuluk ve yeni iş ilişkileri oluşturduğunu söyledi. Ne kadar işe yarayan bir taktik bilmiyorum ancak verebileceğim en uygun bilgi bu olur gibi. Şahsi fikrim minimum B1 seviyesi Almanca ve gideceğin bölgede aktif olan aksanı pratikleştirme yönünde olur. Çekingen biri isen veya dışlanma gibi durumlara karşı hassas isen, ilk aylarda halamın zamanında uygulamış olduğu taktik belki işine yarayabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir hocam. (bu arada halamda evden çalışan birisi eklemek istedim yani kısmen şartlar uyuşuyor gibi)

Halalarımdan biri aktif olarak şu an Almanya'da kalıyor. (münih'de olması lazım) bizi ziyarete geldiği zamanlardan birinde sormuştum orada yaşam nasıl, nasıl alıştınız diye. Bana ilk aylarda evden sadece market için çıktığını ve sabahın erken saatlerinde kimseye takılmadan yürüyüş yaptığını, sonraki aylarda ortama alıştığı için yavaşça arkadaş komşuluk ve yeni iş ilişkileri oluşturduğunu söyledi. Ne kadar işe yarayan bir taktik bilmiyorum ancak verebileceğim en uygun bilgi bu olur gibi. Şahsi fikrim minimum B1 seviyesi Almanca ve gideceğin bölgede aktif olan aksanı pratikleştirme yönünde olur. Çekingen biri isen veya dışlanma gibi durumlara karşı hassas isen, ilk aylarda halamın zamanında uygulamış olduğu taktik belki işine yarayabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir hocam. (bu arada halamda evden çalışan birisi eklemek istedim yani kısmen şartlar uyuşuyor gibi)
Benim gitmeli iş yerim olacak hocam. Hatta Türk kaynıyor orası 😀 Yıllardır kalıp Almanca bilmeyenler varmış onlar gibi olma dediler bana.

Teşekkürler tavsiyeler için. Benim de eğer gidersem kaldığım yer kasaba gibi bir yer olacak dolayısıyla bol yürüyüş imkanı olacak. Bisiklet de alabilirim diye düşünüyorum hatta.

İstanbul'dan sonra zor ve çok köy gibi hissettirecek muhtemelen ama alışılması gerekiyor.

Benim gitmeli iş yerim olacak hocam. Hatta Türk kaynıyor orası 😀 Yıllardır kalıp Almanca bilmeyenler varmış onlar gibi olma dediler bana.

Teşekkürler tavsiyeler için. Benim de eğer gidersem kaldığım yer kasaba gibi bir yer olacak dolayısıyla bol yürüyüş imkanı olacak. Bisiklet de alabilirim diye düşünüyorum hatta.

İstanbul'dan sonra zor ve çok köy gibi hissettirecek muhtemelen ama alışılması gerekiyor.

Açıkçası ülkemizin şu anki şartları maalesef çoğu Avrupa ülkesine göre yetersiz ve geriden. Yani alışmanız zor sürecek olsa bile sonrasında daha rahat edeceğiniz ortada. Umarım taşınma ve alışma konusunda herhangi bir sorun veyahut kötülük yaşamazsınız. En içten dileklerimle başarılar dilerim hocam. (gideceğiniz yerde Türk popülasyonun fazla olması aslen büyük bir artı ancak aynı zamanda eksi. Tavsiyem diğer Türk vatandaşların yanında Türk yanınızdan çok Alman yanınızı göstermeniz olur. Bu sayede sizinle uğraşacakları varsa bile kaybolacaktır. Kendi milletimi ve insanımı kötülemek veya dışlamak hiç istemem ancak bizi bu duruma zorlayan da yine bizleriz.)

Hala Almanya avantajlı ve yaşamaya değer bir ülke midir?

Ailemle yaşıyorum fazla bir hayatım yok, sevgilim yok yani çekirdek ailem hariç bağlı olduğum hiçbir şey yok ve gitme fırsatım var. Maaş ortalama net 2500€ gibi olacakmış ama kiralar ve yaşam çok yüksek eskisi gibi değil diyorlar. Bir yandan Almanca bilmiyorsan ve Türküm dersen ırkçılık çok yaşıyorsun diyorlar. Bunu da bilmiyorum.

Ne diyorsunuz?
tüm giderlerini verdikten sonra elinde 200€ ya kalır ya kalmaz değer dersen git.

tüm giderlerini verdikten sonra elinde 200€ ya kalır ya kalmaz değer dersen git.
Paradan ziyade yeni kültür tanımak, kariyerimi tırmandırmak ve becerebilirsem işte YL veya Almanca öğrenmek için gitmek istiyorum. Parasal yönden birikim yapamayacağımı patronum da demişti zaten. Özellikle kira verince bir şey kalmıyor zaten geriye.

Teşekkürler dostum bilgiler için. Türkiye'de çok bir yaşantım yok ki işte evden çalışıyordum zaten oraya gidince yine benzeri ev - iş hayatım olacaktır bir de Almanca kursa giderim ekstra. Asıl hedefim yüksek lisans yapabilmek ama o şimdilik zor gözüküyor ingilizce seçeneği de var mı ya da almanca mı biliyor olmam lazım programlara katılabilmek için bilmiyorum.

Ben biraz hassas bir insanım tek çekincem o. Öyle ırkçılığa maruz kalırsam veya bir şeyler işitirsem çok kafama takarım muhtemelen.

Tabi hocam zaten sigortalı bir iş olacak. Aslında 2-3 sene kalıp yüksek lisans yapıp, Almanca yapıp geri mi dönsem diye de fikirler var kafamda ama kervan yolda düzülür mantığıyla ilerisini pek düşünmeden gitsem mi diyorum.
Hocam bu ülkeden bir cacık olmaz; savaş da zaten kapımızda, İran'dan sonra sırada bariz biz varız. Gidebiliyorsanız ardınıza bakmadan gidin, geri filan dönmeyi de düşünmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı