Almanya'ya çalışmak için gitme ve girilebilecek işler nelerdir?

Aleron321

Hectopat
Merhaba, 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Doktoraya kadar okuyacağım için, gelecekte yapacağım yatırımlar gibi sebeplerden dolayı ekonomik şartların çok iyi olduğu Almanya'da çalışmak istiyorum.

Ana dil derecesinde olmasa da gayet anlaşılır ve iş yapılabilir derecede rahat İngilizce konuşuyorum, İngilizce üzerinden de İspanyolca öğreniyorum lakin yeterli bulmadığım için ekstradan Almanca kursuna yazılıp alman arkadaşlarımla az da olsa pratik etmeyi planlıyorum.

İş tecrübem yaşımdan dolayı az olmasının problem olacağını düşünüyorum onun dışında Almanya'ya çalışma nedeniyle gitmek için neler yapmam gerekiyor adım adım anlatabilir misiniz?

Hollanda'da ailemin tanıdığı iş sahibi çok kişi var ama yanlarına göndermek istediklerini sanmıyorum ama eğer olursa onların şirketinin sponsorluğu işime yarayabilir mi?

Sırtını dayayacağın bir güvence yoksa tıp, hemşirelik/bakıcılık, teknisyenlikler ve dil+çoğu mühendislik fayda sağlayacaktır. Sponsorluk okurken veya ülkeye göç ederken gerekiyor.

Sırtını dayayacağın bir güvence yoksa tıp, hemşirelik/bakıcılık, teknisyenlikler ve dil+çoğu mühendislik fayda sağlayacaktır. Sponsorluk okurken veya ülkeye göç ederken gerekiyor.
Göç etmek de aklımda ama daha sonradan vatandaşlığımı ya da ülkemizdeki devlet kurumlarında çalışma ihtimalimi sıkıntıya sokacağından korkuyorum.

Siyaset bilimi okuyup dış politika üzerine doktora yapmak istiyorum yani yazdığın mesleklere dil üzerine olanlar dışında mümkün değil gibi.

Ayrıca göç üzerine başka bir post açacağım gibi görünüyor. Yanıtın için teşekkürler 👋

Göç etmek de aklımda ama daha sonradan vatandaşlığımı ya da ülkemizdeki devlet kurumlarında çalışma ihtimalimi sıkıntıya sokacağından korkuyorum.

Siyaset bilimi okuyup dış politika üzerine doktora yapmak istiyorum yani yazdığın mesleklere dil üzerine olanlar dışında mümkün değil gibi.

Ayrıca göç üzerine başka bir post açacağım gibi görünüyor. Yanıtın için teşekkürler 👋
Göç Hollanda için epey zor olur, Kanada falan daha iyi bir alternatif.

Siyasetin yurt dışı imkanları dil ve spesifik üniversiteler olmadan ancak yüksek lisans/doktora seviyesinde açılabilir. Fakat daha geçen ay Türk-Alman'da okuyan bir arkadaş aynı senin gibi siyaset okuyordu ve hazırlık sonrası Almanya'da bir üniversiteye başvurdu ve kabul edildi. Sen de Almancanı epey geliştirirsen Alman devlet üniversiteleri(ücretsiz) tarafından çoğunlukla kabul edileceksindir.

Göç Hollanda için epey zor olur, Kanada falan daha iyi bir alternatif.

Siyasetin yurt dışı imkanları dil ve spesifik üniversiteler olmadan ancak yüksek lisans/doktora seviyesinde açılabilir. Fakat daha geçen ay Türk-Alman'da okuyan bir arkadaş aynı senin gibi siyaset okuyordu ve hazırlık sonrası Almanya'da bir üniversiteye başvurdu ve kabul edildi. Sen de Almancanı epey geliştirirsen Alman devlet üniversiteleri(ücretsiz) tarafından çoğunlukla kabul edileceksindir.
Siyasete, dini milli konulara bulaşmadıkça Almanya'da rahat tutunabilirim değil mi? Öyleyse Almanya benim için de daha uygun olur ama ülkücü - dazlak kavgasında arada kaynamaktan korkuyorum daha çok. Teşekkürler öneriniz için

Siyasete, dini milli konulara bulaşmadıkça Almanya'da rahat tutunabilirim değil mi? Öyleyse Almanya benim için de daha uygun olur ama ülkücü - dazlak kavgasında arada kaynamaktan korkuyorum daha çok. Teşekkürler öneriniz için
Türkiye'de özel ünide veya Galatasaray'da falan okumazsan kesinlikle kaynarsın. Özellikle Marmara, İstanbul, Gazi, Ankara siyaset okurken örgütlenmeden barınamayacağın yerler. Almanya'nın politika işlerini bilemiyorum ona yorum yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı