Almışken yeni nesil mi almalıyım?

Taha Kortulu

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, bir sure sonra oyun amaçlı bir bilgisayar almak istiyorum. Taşınabilir olması benim için çok önemli. Taşınabilir derken kendi odamda ders çalıştıktan sonra oyun oynamak için salona taşıycam, bu yüzden oyuncu dizüstü bilgisayarı bakıyorum. Kafama takılan şey ise şu, DDR4 Bellekler ve 900 Serisi ekran kartları çıktı. Bu bilgisayarı 3-4 yıl kullanacağım için yeni nesil almak daha mantıklı mı olur? Yoksa, DDR3 Ram 3-4 yıl idare eder mi?

İdare eder bekleme o kadar.

DDR4 belleklerin oyunlara bir katkısı yok. Aşağıdaki grafiklerdeki oyunlarda 5820 ile gösteren sonuçlarda Intel i7-5820K işlemci ve DDR4 bellekler, 4790'da ise i7-4790K ve DDR3 bellekler kullanılmış. Arada performans olarak çok küçük farklar var. DDR4 bellekler daha çok Render veya 3 boyutlu programlar kullananlar için daha verimli olacaktır. Ekran kartı olarak, evet 900 serisi kartlardan almalısın çünkü oyunlarda önemli olan ekran kartıdır. En yeni teknolojiler, güç tüketimi konusunda avantajlı, ısınma ise en düşük seviyede olduğu için 900 serisi ekran kartı almalısın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni nesil derken en çok 900 Serisinden bahsetmiştim. 980m çıkmasını beklemek mantıklı mı?

980M'den bahsediyorsan o kart notebooklar için (Konuyu da dizüstü bölümüne açmışsın zaten yeni farkettim) . Ama o ekran kartlı bir notebook büyük ihtimalle 5000TL'yi geçecektir, pek ucuz olacağını sanmıyorum. Örneğin GTX 880M'li notebooklar 5900TL'den başlıyor şu anda. GTX 980M'li bir notebook alabileceksen (tam emin değilim fakat araştırma yapmak lazım) GTX 980M'in sunduğu teknolojiler GTX 880M'de olmayabilir.

880m - TeknoFiyat

NVIDIA GeForce GTX 980M | techPowerUp GPU Database

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…