Alt Code ve Unicode klavyede nasıl çalışır?

Mrboot

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar alt+(sayı) kombinasyonu ile U+(code) kombinasyonları nasıl çalışıyor çözemedim. Mesela Windows mesela alt+9812 kombinasyonunun ♔ bunu vermesi gerekiyor ama bütük T harfi çıkıyor. Unicode ise sadece Word uygulamasında çalışıyor. Alt+(sayı) Windows kombinasyonlarının düzgün çıktı vermesini nasıl sağlarız? Bir de unicodelar oyun chatlerinde (code)+alt+X ile convert oluyor mu yani dönüşüyor mu?

1677414146976.png

Hocam Windows karakter setinde ♔ bu bulunmuyor olabilir. Bundan dolayı göremiyor olabilirsin. Çünkü Windows karakter setiyle değil Unicode karakter seti ile çalışır. Oyunda ise oyunun Unicode desteklemesine ve buna izin vermesine bağlıdır.

Hocam Windows karakter setinde ♔ bu bulunmuyor olabilir. Bundan dolayı göremiyor olabilirsin. Çünkü Windows karakter setiyle değil unicode karakter seti ile çalışır. Oyunda ise oyunun unicode desteklemesine ve buna izin vermesine bağlıdır.

Sitede Windows kodu da yazıyor dilin Türkçe olmasıyla alakalı olabilir mi ya da bilmiyorum başka bir sebepten?

Arkadaşlar alt+(sayı) kombinasyonu ile u+(code) kombinasyonları nasıl çalışıyor çözemedim. Mesela Windows mesela alt+9812 kombinasyonunun ♔ bunu vermesi gerekiyor ama bütük t harfi çıkıyor. Unicode ise sadece Word uygulamasında çalışıyor. Alt+(sayı) Windows kombinasyonlarının düzgün çıktı vermesini nasıl sağlarız? Bir de unicodelar oyun chatlerinde (code)+alt+X ile convert oluyor mu yani dönüşüyor mu?

Eki Görüntüle 1682884

Sana yapman gerekeni söylüyorum alt tuşuna basılı tut ve Num Lock tuşları ( " açık olup olmadığını önce kontrol et. " ) ile yaz, hani klavyenin sağında hesap makinesi tuşları gibi üçlü alt alta yazan tuşlar, eğer diğer rakam tuşları ile yazarsan kabul etmez. Yapman gereken oradaki " Windows code " yazan kodu yazmak yani alt tuşuna basılı tutarken " 9812 "yazacan ve bırakacan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı