Alt Katta Bulunan Modem İyi Çekmiyor

isabela

Kilopat
Dublex evde yaşıyorum ve modem alt katta. Markası Tenda. Kendi odamda Airties 4340 Accespoint ile kablosuz olarak bağlanıyorum fakat internet hızının dörtte birini ancak alabiliyorum. Accespointe kablolu bağlanmam sorunu mu çözebilir mi ya da yeni bir accespoint mi almalıyım?

Kablo (ethernet) ile bağlanır iseniz internet servis sağlayıcınızın size sunmuş ve normalde çekebildiğiniz hızı olabildiğince stabil olarak kullanmış olursunuz. Kablosuz olarak anca sinyal noktası için cihaz alıp sinyali dağıtabilirsiniz/mesafeyi arttırabilirsiniz veya modemi yanınıza çekebilirsiniz.
Not: Durumunuz çok normal arada kat varken 1/4'ü yine iyi bizim araya duvar girince salt modemi kullanırsak sinyal o kadar iniyor bir duvar daha girince neredeyse çekmiyor maalesef.

Bende dublexte oturuyorum. Wifi ile üst kata internet paylaşınca ne hız kalıyor ne ping. Merdiven boşluğundan kablo çekip Router'a taktım. Her yerde aynı şu an internet hızı.
Kablo çekmeyi bende düşündüm fakat görüntü çirkin olacağı için mantıklı gelmedi.

Aslında normal değil. Önceden TTNET kullanıyordum ve modemim de accespoint gibi Airties markaydı. 8mbps interneti accespoint ile aynen alıyordum. Şimdi 4GNET'e geçtim ve 16mbps internetin 4mbps'ini alabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…