Alt Tab ekranındaki "snake" virüs mü?

burak delier

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarda snake adlı bir şey çalışıyor ne olduğunu anlayamadım.
Görev yöneticisin'de gözükmüyor. Virüs olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs mü değil mi bilmiyorum fakat hakkında bunlar yazıyor ''Snake Ransomware, Golang fidye yazılımında tipik olarak görülmeyen şaşırtmaca içerdiği bildirilen bir Golang fidye yazılımıdır. Bu kötü amaçlı yazılım, gölge kopyaları kaldıracak ve SCADA/ICS cihazları, sanal makineler, uzaktan yönetim araçları, ağ yönetim yazılımı ve diğerleriyle ilgili süreçleri öldürecektir. Bundan sonra, Windows sistem klasörleri ve çeşitli sistem dosyaları atlanırken, cihazdaki dosyaların şifrelenmesi başlar. Şifrelenmiş dosyalara rastgele 5 karakterlik bir dize eklenir. Bleeping Computer'a göre, bu fidye yazılımının hedeflenen bir makinedeki dosyaları şifrelemesi özellikle uzun zaman alıyor. Bu fidye yazılımının tek tek iş istasyonları yerine tüm ağı hedef aldığı bildiriliyor.''

Korkmalı mıyım?

Bilgisayarda snake adlı bir şey çalışıyor ne olduğunu anlayamadım.
Görev yöneticisin'de gözükmüyor. Virüs olabilir mi?

Eki Görüntüle 1325318
Görev yöneticisinde normal uygulamalarda değil arka plan uygulamalarında çıkması lazım. Arka plan uygulamalarında adını daha önce görmediğin bir uygulama var mı? Ayrıca süpheli uygulamalara sağ tıklayıp "Dosya konumunu aç" yaparsan da sana yardımcı olabilir.

Hala göremedim ama 360 Security ile tarıyorum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…