Başlıkta da belirttiğim gibi oyuna geri girerken görev çubuğunda Valorant'a 1 kez tıkladığımda oyun direkt açılmıyor. 2. kez tıklayınca da açılıyor ama sanki oyun ilk tıkladığımda açılmış gibi bir kez de oyun içinde tıklıyor mesela silah var elimde Alt Tab attım geri girmem lazım geri girmek için 2 kez tıklıyorum. Oyun ekranı tam ekran olunca silah 1 mermi ateş ediyor. Ölçeklendirme geçersiz kıl ayarını kapat aç yaptım NVIDIA da çözüm olmadı. Valorant özellikler deyip oradan "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" işaretledim olmadı. İşareti kaldırdım yine olmadı. Ekran kartı sürücülerini komple DDU ile sildim geri yükledim olmadı farklı sürücüyle denedim olmadı. Tam ekran veya penceresiz tam ekram denedim yine olmadı. Bu arada oyun içi çözünürlüğüm laptopumun desteklediği en yüksek çözünürlük olan 2560x1440'ta yani oyun içi çözünürlüğü değiştirmedim. Ayrıca penceresiz tam ekran ve normal tam ekran arasında hiçbir fark yok Alt Tab hızları bile aynı bende. Bence sorun ekranımın 1920 1080 olmaması gibi geliyor ölçeklendirmeyle ilgili bir sıkıntı var gibi ama masaüstü çözünürlüğü 1920 1080 yapsam bile Valorant kendisi 2560 1440 şeklinde başlıyor o yüzden sonradan değiştirince buga giriyor Alt Tab.
Sistem nedir?
Lenovo Legion 2K IPS 165 Hz.
Windows 11 Pro.
Ryzen 7 5800H.
RTX 3060 Mobile 8 GB 130W.
16 GB RAM.
1 TB M.2 SSD (5000 okuma/yazma)
Usb ile format atıp windows 11'e geçtiğim vakitten beridir var. Windows 10'da da ara ara olay görüntüleyicisinde bile gözükmeyen saçma sapan donmalar oluyordu oyun açık olsun veya olmasın her zaman oluyordu. Donmadan kastım da mouse imlecine sanki ping girmiş gibi yavaşlıyordu 1-2 saniye ekran. (Windows 10'daki donmalar olunca usb format attım ama donmalar devam ediyordu o yüzden windows 11 geçtim donmalar gitti)Bu sorun ne zamandır var?
USB ile format atıp Windows 11'e geçtiğim vakitten beridir var. Windows 10'da da ara ara olay görüntüleyicisinde bile gözükmeyen saçma sapan donmalar oluyordu oyun açık olsun veya olmasın her zaman oluyordu. Donmadan kastım da mouse imlecine sanki ping girmiş gibi yavaşlıyordu 1-2 saniye ekran. (Windows 10'daki donmalar olunca USB format attım ama donmalar devam ediyordu o yüzden Windows 11 geçtim donmalar gitti)
Bu arada Windows 11'deki donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapatıp açmayı yaptım ama bir şey değişmedi. Pencereli modda gecikmeyi düşüren ayarı da aynı şekilde denedim bir şey değişmedi. Ayrıca BIOS'tan baktım harici yani RTX 3060 kullanımda yani APU kullanmıyor ondan da eminim.
Başlıkta da belirttiğim gibi oyuna geri girerken görev çubuğunda Valorant'a 1 kez tıkladığımda oyun direkt açılmıyor. 2. kez tıklayınca da açılıyor ama sanki oyun ilk tıkladığımda açılmış gibi bir kez de oyun içinde tıklıyor mesela silah var elimde Alt Tab attım geri girmem lazım geri girmek için 2 kez tıklıyorum. Oyun ekranı tam ekran olunca silah 1 mermi ateş ediyor. Ölçeklendirme geçersiz kıl ayarını kapat aç yaptım NVIDIA da çözüm olmadı. Valorant özellikler deyip oradan "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" işaretledim olmadı. İşareti kaldırdım yine olmadı. Ekran kartı sürücülerini komple DDU ile sildim geri yükledim olmadı farklı sürücüyle denedim olmadı. Tam ekran veya penceresiz tam ekram denedim yine olmadı. Bu arada oyun içi çözünürlüğüm laptopumun desteklediği en yüksek çözünürlük olan 2560x1440'ta yani oyun içi çözünürlüğü değiştirmedim. Ayrıca penceresiz tam ekran ve normal tam ekran arasında hiçbir fark yok Alt Tab hızları bile aynı bende. Bence sorun ekranımın 1920 1080 olmaması gibi geliyor ölçeklendirmeyle ilgili bir sıkıntı var gibi ama masaüstü çözünürlüğü 1920 1080 yapsam bile Valorant kendisi 2560 1440 şeklinde başlıyor o yüzden sonradan değiştirince buga giriyor Alt Tab.