Alt+Tab yapınca ekranda renklenmeler çıkıyor

andrewgarfield

Megapat
League of Legends oynarken bu 3. kez oldu, ekranda bu şekilde garip renklenmeler çıkıyor. Sebebi nedir bilen var mı? Sürücülerim güncel, Windows 11'den tekrar Windows 10'a geçtikten sonra, sadece bu oyunda olmaya başladı. Diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Dosya Ekleri

• 128F6DDA-F147-4157-AB76-2EF8E0AE6AFF.jpeg
    317,5 KB · Görüntüleme: 61
Ekran kartında problem olabilir bu renklenmeleri kaç gündür görüyorsunuz?

Sisteminiz nedir tam olarak. Genelde bazı Driver'larda LoL pek çok sorunla karşılaşabiliyor. Önceki Driver'lara geçmek zorunda kalabilirsiniz. Ayrı olarak;

İstemciden oyunu tam ekran ya da çerçevesiz olarak ayarlayıp dener misiniz? Ve manuel olarak sürücü güncelleştirmelerini denetlemenizde fayda var. Dediğim gibi genelde driver bu tür sorunlara yol açıyor.​

Ekran kartında problem olabilir bu renklenmeleri kaç gündür görüyorsunuz?
3-4 Gün oluyor sanırım Windows 10'a dönüş yaptığımdan beri, fakat sadece League of Legends'ta oluyor dediğim gibi ve baktığımda sıcaklık vs. değerler gayet normal görünüyordu. Oyundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba, yoksa direkt ekran kartı mı sıkıntılıdır?

Ryzen 5 6500H, 16 RAM ve RTX 3060 sistem. Sadece LoL kaynaklıysa açıkçası umursamayacağım çünkü bir kez Alt+Tab haricinde bir daha görmüyorum. Ayrıca bir sürü oyun oynadım bu süreçte, başka bir oyunda böyle bir sorun ile karşılaşmadım.

Dahili ekran kartınızın driverlarını manuel bir şekilde denetleyip güncellerseniz sorun çözülecektir diye düşünüyorum. Sadece harici yani 3060 kartınızın driverlarını güncellemek yetmez.

3-4 gün olduysa ekran kartında problem yoktur o zaman muhtemelen driver kaynaklı bir problem gibi gözüküyor. Driver Booster gibi farklı driver yazılımı güncelleme uygulamaları kullanıyorsanız onlar yerine kendiniz driverları güncellemeyi deneyin. Yanlış sürücü indirmelerinde de bu sorun olabilir.

Merhaba bu sorunu tam olarak ben de yaşıyorum ve sanırım bilgisayarlarımız aynı. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Bende de LoL ve RDR2'de oluyor

Merhaba bu sorunu tam olarak ben de yaşıyorum ve sanırım bilgisayarlarımız aynı. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Bende de LoL ve RDR2'de oluyor.

Merhaba, dahili grafik biriminin yazılımını kaldırıp tekrar yükledikten sonra sorun düzelmişti. Bu konudan yaklaşık 3 ay sonra farklı bir laptop aldım ve o zamana kadar da tekrar bu sorun ile karşılaşmamıştım. Eğer bu şekilde çözülmezse bir de harici ekran kartının driverlarını kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…