Alt yapı 11 Mbps olan evde 12Mbit internet kullanılır mı?

Yer
Kayseri
Daha fazla  
Bu alt yapıda 12 Mbit kullanılır mı? Kopmaların yaşanabileceğini duydum. Şuan 8 Mbit kullanıyorum ve gerçekten vasat..
1582325857738.png

Modem değerleri önemli ama maksimum 11 Mbps verilebiliyorsa daha üstünü alırsanız illa sorun yaşayacağınızı düşünüyorum. Çünkü altyapı ne kadara yeterse orada o yazıyor genelde.

Ayrıca 11 Mbps diyorsa tedbiren daha az verirler genelde çoğu kişide öyle oluyor.

Taşındığım bu bina'da ilk taşındığım zaman fark etmemiştim Superonline fiber optik altyapı olduğunu. Eğer elbet parasını ödersem 1 Gbps hız alabiliyorum, tabii ki bana 25 Mbps yetiyor fazlasıyla. İlk taşındığım zaman eski evde Türk Telekom vardı ve hızım 70 Mbps hızlarındaydı. Buraya gelince bağlattım ve bana verebilecekleri hızın stabil bir şekilde 16 Mbps olduğu söylendi, hatta gelip ölçüm de yaptılar. Sonrasında dediler ki size en fazla 8 Mbps bağlayabiliyoruz, altyapınız yetersiz. Tamam dedim ve bağlattım bu sefer de hızım en fazla 4 Mbps oldu. Şimdi diyeceksin neden bu kadar anlattın, kendi altyapısı yoksa bir firmanın Türk Telekom üzerinden verdiği için alacağın hizmet bu kadar olacak.

Taşındığım bu bina'da ilk taşındığım zaman fark etmemiştim Superonline fiber optik altyapı olduğunu. Eğer elbet parasını ödersem 1 Gbps hız alabiliyorum, tabii ki bana 25 Mbps yetiyor fazlasıyla. İlk taşındığım zaman eski evde Türk Telekom vardı ve hızım 70 Mbps hızlarındaydı. Buraya gelince bağlattım ve bana verebilecekleri hızın stabil bir şekilde 16 Mbps olduğu söylendi, hatta gelip ölçüm de yaptılar. Sonrasında dediler ki size en fazla 8 Mbps bağlayabiliyoruz, altyapınız yetersiz. Tamam dedim ve bağlattım bu sefer de hızım en fazla 4 Mbps oldu. Şimdi diyeceksin neden bu kadar anlattın, kendi altyapısı yoksa bir firmanın Türk Telekom üzerinden verdiği için alacağın hizmet bu kadar olacak.
Yani turk telekomun altyapısına göre bu hızı verebiliriz diyorlar öylemi ?
Fazlasını verebiliyorlarsada bilmiyorlar.

Benim oturduğum yerde alt yapı var ama port yoktu sürekli mail atarak adamları kanser etmiştim artık şuan binada hem boş port var hem de fiber alt yapı getirdiler hatta apartmanda 2 daire fiber bağlattı bile 100Mbps :) Bence sizde mail atın sürekli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı