Çözüldü Alt yapı sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Metin Atalay.

Hectopat
Daha fazla  
Mahallemizdeki saha kabini tip(7). Benim evime uzaklığı Max: 200 metre. Alt yapı sorgulamada yanımdaki evler VDSL2 çıkıyor. Benim evim ise ADSL gösteriyor, hat değerlerim ise resimdeki gibi. Tip(7) kabinden bu değerler normal midir?

Dosya Ekleri

• modd.png
    1,8 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sizin port muhtemelen ana santrale bağlı. VDSL dolabına bağlı olsaydı Annex Modu : Annex M olacaktı. Operatörünüz ile temasa geçin. Onlar Telekom ile konuşup durumu düzeltirler.
Bir de Modemi değiştirin. Çok eski olduğu aşikar.
Edit :Örnek bir ekran görüntüsü ekledim.
VDSL dolabına bağlı iken :
Normal değil 10nun altına düşmemesi lazım sıkıntı ya spitter ic tesisat ek varsa ekden kaynaklanır arayıp arıza kaydı açtır acil cözüm ve detaylı incelemelerini iste.

ıss sağlayıcım milenicom ardığımda hattınız max:8 mbps destekliyor herhangibi bir sorun yok diyor

Sizin port muhtemelen ana santrale bağlı. VDSL dolabına bağlı olsaydı Annex Modu : Annex M olacaktı. Operatörünüz ile temasa geçin. Onlar Telekom ile konuşup durumu düzeltirler.
Bir de Modemi değiştirin. Çok eski olduğu aşikar.
Edit :Örnek bir ekran görüntüsü ekledim.
VDSL dolabına bağlı iken :

Dosya Ekleri

• Opera Anlık Görüntü_2020-03-21_003536_192.168.1.1.png
    5,2 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Çözüm
vdsl hattı aynı bakır kablodan desteklermi yoksa yeni bi hatmı çekilecek

Ankastre kutusundan sonraki kablolama işlemleri size ait. Herhangi bir deformasyon varsa onarım yapılmadan değiştirilmesi gerekli. Saha dolabı ile ankastre kutusu arasındaki hat için kapasite sorunu olduğu anlaşılırsa , Telekom kabloları en kısa süre içinde değiştirir.

bu işlemler için nasıl bi yol izlemeliyim internet servis sağlayıcım ilemi görüşmeliyim yoksa türk telekomlamı

Dostum malesef bu gibi durumlarda altyapın iyi bile olsa genelde Telekom sorun çıkarabiliyor. Bunu genelde kendi müşterisi olmayanlara, hatta kendi müşterilerine de yapan bir firmadır. Bu yüzden Twitter'dan yeni Telekom CEO'su ile iletişime geç. Seni kısa sürede arayacaklardır Telekomdan. Bir kaç defa bu sorununu dile getir.

Bu işlemler için nasıl bir yol izlemeliyim internet servis sağlayıcım ile mi görüşmeliyim yoksa Türk telekomlamı.

Altyapı Telekom olduğu icin Millenicom Telekom'a deyip Telekom gelcek yapcak Millenicom'a diycen.

Ben geçtim incelemeler sürüyor diyorlar bakalım.

Milenicomu arayıp ne demeliyim alt yapımı talep etmeliyim yoksa port değişikliği talebi mi yapmalıyım bir de saha dolabına bazen Telekom çalışanları geliyor onlarla konuşursam onlar yapar mı bu işlemleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…