Altın birikimi yapılır mı?

Ederleyzi

Kilopat
Yer
Türkiye
Arkadaşlar merhaba ben köşeye altın atmaya başladım şu an cuzzi bir miktarda altınım var ilk altınımı 1580 TL'den yarım altın olarak aldım daha dün 1520 TL olarak yarım altın aldım köşede 5 bin TL değerinde altın duruyor sizce altın alarak kendimi riske mi sokuyorum yoksa iyi mi yapıyorum altın zarara uğratır mı?

Not : Elimde para pek durmaz çok harcayan ve gereksiz harcayan biriyim ama hevesim olursa birikim yapmayı da bilirim bu aralar çok hevesliyim.

Döviz bana daha mantıklı geliyor diyelim yurt dışına çıkman gerekti ya da tatil amaçlı altından döviz almak istesen zarar edersin fakat direk dövizin olursa direk gidebilirsin.

Altın uzun süreli yavaş yavaş artar.(2021'de felaketler artarsa ki artmasını bekliyorum belki 3.dünya savaşı bile çıkabilir. Altın nasıl son aylarda COVID-19 etkisiyle bir anda iki katına arttıysa yine artacaktır.) ben dolar olarak biriktiriyorum. Dolar şu an da baskılanıyor. Normalde dolar 10 TL civarı seyretmeli enflasyon verileri falan açıklandığında ve zamlar yapıldığında doları tutamayacaklardır. Altın da mantıklıdır dolar da yeter ki TL olarak biriktirmeyin.

Arkadaşlar merhaba ben köşeye altın atmaya başladım şu an cuzzi bir miktarda altınım var ilk altınımı 1580 TL'den yarım altın olarak aldım daha dün 1520 TL olarak yarım altın aldım köşede 5 bin TL değerinde altın duruyor sizce altın alarak kendimi riske mi sokuyorum yoksa iyi mi yapıyorum altın zarara uğratır mı?

Not : Elimde para pek durmaz çok harcayan ve gereksiz harcayan biriyim ama hevesim olursa birikim yapmayı da bilirim bu aralar çok hevesliyim.
Bırak dursun belki 1 gün, belki 5 yıl bekler ama sana her türlü verdiğinin fazlalığını getirir. Allah muhafaza bir savaş çıksa kağıt ve bozuk para geçersiz; altın ise bulunmaz bir nimet olur.

Altın güvenli limandır. Eğer uzu vadeli düşünüyorsanız. Ailem 445 TL'den 60 gram altın aldı. 2021 başı gibi altın yükselecek şu an doların etkisiyle ve Rus'ların kapış kapış altın sattığı dönemden düşük. Dolar artınca eski 8.50 gibi değerlerinde değil 9.70-10 TL arası değeri olacaktır. Yani altın kişiyi uzun dönemde zarara uğratmaz. Ben diyorum şimdiden 2021 yılının orta- son döneminde altın 700 TL değerlerini görecektir. (Bu dediklerim yatırım tavsiyesi değildir yatırımı aracı kurumlarla yapınız vasıfsız ekonomiden zerre anlamayan birisiyim.)

Bir de bilmiyorum bilgisi olan var mı kuyumcular eski varsayıyorum 2005 yılına ait altını 1500 TL'den veriyorlar ise 2020 yılına ait altını 1505 TL'den veriyorlar bunun sebebi nedir yarin bir gün bozdurmaya kalksam 5 TL aşağımı bozuluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı