Altın nereden alınmalı?

Makaleler
42
Bir 50 gram kadar fiziksel altın almayı planlıyorum ama Nadir Gold gibi üreticilerin kendi sitesinden mi almalıyım yoksa gidip kuyumcudan mı almalıyım bilmiyorum. Tanıdık ya da %100 güvenilir dediğim bir kuyumcu yok bazıları sahte çıkabiliyor falan demişler ama. İnternette de fiyatlar kuyumculardan bir tık daha yüksek sanıyorum.

Tabii altını boş verip dolar da alabilirim ya da 20 gram altın kalanı dolar şeklinde de gidebilirim. Yatırım tavsiyesi değil de en güvenilir yöntem için öneri istiyorum yalnızca.

Kuyumcuda pazarlık şansınız olur, tanıdık bulabiliyorsanız daha mantıklı. Yapamıyorsanız döviz bürosundan yine pazarlıkla dolar alın geçin.

Ankara için örnek vereyim..
Ulusta kuyumcuların küme olduğu yerler var.
Burada ensesi kalın kuyumcular toptancılık yapar. En uygun fiyata oradan alırsın.
Ozankur gibi nar altın gibi firmaların dükkanları var. En dip fiyat oradadır.(kendi şehrine uyarla. İstanbul'da isen kapalı çarşıda toptancılardan al )
Eğer interneti tercih edersen taksitli al.

Şimdi baktım nadir Gold'un sitesinde 110 k
Ozankur da 103 k.
Arada 7 bin var. Git elden al.
Ayrıca bunlar 995 milyem altın bunda pazarlık olmaz. 14 ayar kolye değil bu.

Şimdi baktım nadir Gold'un sitesinde 110 k
Ozankur da 103 k.
Arada 7 bin var. Git elden al.
Ayrıca bunlar 995 milyem altın bunda pazarlık olmaz. 14 ayar kolye değil bu.

999 ile 995 aynı kapıya mı çıkıyor? Bakıyorum Almanya'da falan hep 999 satıyorlar külçeleri, bizde ise 995'den geçilmiyor ortalık.

999 ile 995 aynı kapıya mı çıkıyor? Bakıyorum Almanya'da falan hep 999 satıyorlar külçeleri, bizde ise 995'ten geçilmiyor ortalık.

Hem evet hem hayır.
24 ayar altın saf altın diye geçer ama 995 milyemdir.
(22 ayar 916 milyem.)
Yani 999 ile 995 arasındaki ayar nezdinde fark yok.
Ancak asıl saf olan 999 olan.

Türkiye'de alacaksan 995'lik al geç.
( Ve sertifikalı külçeleri tercih et, şerit vs alma gereği yok.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…