Dün yüz avromu bozdurup çeyrek altın aldım. Üstüne kalan para ile de ihtiyaçlarım vardı onları tamamladım. Öğrenciyim. Sizce altın ne olur, yükselir mi?
Altın aynı zamanda dolara karşı da yükseldiği için en güvenli yatırım aracıdır. Korona başlarkan altın 400 olmuş artık altın alınmaz diyen arkadaşlarıma selam olsun.
Dün yüz avromu bozdurup çeyrek altın aldım. Üstüne kalan para ile de ihtiyaçlarım vardı onları tamamladım. Öğrenciyim. Sizce altın ne olur, yükselir mi?
Bilmiyorum hata mı yaptım. Bende paritesi düştüğü için euro aldım.
Dolar şu an küresel piyasada bir yükseliş içinde.
Şahsen ilerleyen zamanda bu yükselişin devam etmesini bekliyorum.(fed'in faiz kararı önemli olacaktır. Ama söylenenin aksine şahsen 0,5 faiz artırımı kararı bekliyorum. Ve doların bu karar öncesi bu faiz üzerinden fiyatlanacağını sanıyorum.)
Ama tavsiyem dolar 20 TL civarı olursa satman olur.
Cevabım: Evet yükselir.(ytd.)
Altın kısa vadede in çık yapabilir ama uzun vadede hiç bir zaman zarar ettirmez. Dünya da altın madenleri tükendikçe, maden sayısı azaldıkça, Afrika da sömürü düzeni azaldıkça arz azalacağı için uzun vadede çok çok yükselecektir. Yurt dışı ekonomistlerin söylediği 5-10 kat artacağı yönünde yaklaşık 5 sene içinde. Ama şimdi altın alıp 3-5 ay sonra ihtiyacım oldu bozdurayım dediniz mi, zarar etme olasılığı yok değil.