loneytunes
Megapat
- Katılım
- 13 Mayıs 2016
- Mesajlar
- 803
- Çözümler
- 1
Daha fazla
- Cinsiyet
- Kadın
Merhaba, 2 yıl önce taşınmıştık, taşındığımız günden bu yana Turkcell Superbox kullanıyoruz. Şu an bitmek üzere taahhüt süresi ve halen altyapı yok düzenli olarak bütün apartman olarak imza toplayıp başvurduğumuz halde. Yeni internete ihtiyacım var, Superbox'da yine kalabilirim de, ama önerilere göre bakmak istiyorum.
Ortalama bütçem 150-250 lira civarında, ve aradığım özellikleri sayacağım izninizle, çok oyun oynayan biriyim sürekli oyunlar indiriyorum satın alıyorum, ve Superbox maalesef 10 Mbps kullanıyoruz, bu da yetmiyor. Örnek olarak söylemek gerekirse, RDR 2 yüklemek istediğim zaman 118 GB oyun, 10 Mbps ile 30 32 saat sürüyor. 90-95 GB oyunlar 24-25 saat sürüyor. Gerçekten çok sıkıcı durum. Çevrimiçi oyunlarda aldığım ortalama ping değerleri ise 50-80 ping arasında. Bu ping değerleri benim için ideal çok düşük olmasına gerek yok bu şekilde oynamaya alışığım, sadece indirme hızı en azından 20 veya üzeri Mbps sahip bir taşınabilir internet varsa çok ama çok sevinirim.
Vodafone Redbox nasıldır? Sınırsız paketi 150 lira civarı bir şeymiş galiba, bunun yanı sıra lodosnet diye bir internet var, çevremde birkaç kişi kullanıyor ve tavsiye ediyorlar. Sınırsız paketi 20 Mbps 200 liraymış sanırım, bizde Superbox'a 210 lira ödüyoruz aylık ve 10 Mbps, bu durumda lodosnet çok daha avantajlı oluyor aynı fiyata 2 katı indirme hızı. Ama öte yandan her şey indirme hızı ile kalmıyor, çünkü çevrim içi oynadığım oyunlarda 75 80'den fazla ping alırsam sorun olabilir, oyun deneyimi kötü etkileniyor 75 80 ping üzerinde.
Ben emin değilim tavsiyede vermiyeceğim hiç kullanmadım. Ama hangisini alacaksan. Önce o hattlı bir tel ile hız testi yap evde çekimi güzelse başvur yoksa rezil eder.
Lodos net radyo frekansları gibi belli yerlerde vericiler var onlar dağıtım yapıyor ancak hava koşulları kötü olunca nasıl TV karlanma radyo çekmez ise aynı mantık internetin de sağlıklı olarak hız alamazsın.
Sorun değil efendim, eğer altyapı olmadığı halde kullanabiliyorsam ve indirme hızı iyiyse, tabii bir de ping değerleri çok yüksek değilse hemen alabilirim.Türk Telekom Magnet var. Sınırsız olan tarife 179 TL idi en son. Fakat zam gelmiş olabilir.
Sorun değil efendim, eğer altyapı olmadığı halde kullanabiliyorsam ve indirme hızı iyiyse, tabii bir de ping değerleri çok yüksek değilse hemen alabilirim.
Mükemmel cevabınız değerli cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Burada aslında sanırım kaç MBPS olduğu önemli değil mi? Yani evde 4.5G mi emin değilim ama Türk Telekom kullanan kişiler var 4.5G olup olmadığından emin değilim ama, yüksek ihtimalle 4.5G'dir. O mobil hatta atıyorum 30 40 MBPS indirme hızı alırsam veya kaç olur bilmiyorum, Magnet'te de mi böyle olacak bu durum efem?O zaman şuraya linkini bırakayım kendiniz inceleyin.
Magnet Tarifeleri > Tarife ve Paketler > Web > Türk Telekom
Yukarıda arkadaşların dediği gibi; Türk Telekom 4.5 g kullanan birisinin telefonundan evinizde test yapın, çıkan sonuca göre karar verirsiniz.
Ayrıca altyapınında olmaması gerektiği ayrıca belirtilmiş;
”Belirtilen fiyatlar, Türk Telekom Evde İnternet hizmetine başvuran ve başvurduğu adreste evde internet hizmetinden yararlanabilmesi için gerekli olan altyapı uygunluğu olmayan ve başvurduğu adresin ürün deneyimi için belirlene mobil yeterlilikleri karşıladığı belirlenen bireysel müşterilerimiz için geçerlidir.”
Mükemmel cevabınız değerli cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Burada aslında sanırım kaç Mbps olduğu önemli değil mi? Yani evde 4.5G mi emin değilim ama Türk Telekom kullanan kişiler var 4.5G olup olmadığından emin değilim ama, yüksek ihtimalle 4.5G'dir. O mobil hatta atıyorum 30 40 Mbps indirme hızı alırsam veya kaç olur bilmiyorum, Magnet'te de mi böyle olacak bu durum efendim?
Teşekkürler, hemen deniyorum. Deneyip tekrar yorum yazacağım.Burada Hız'dan bahsettikleri o bölgede 4.5 g nin ne kadar hız verebildiğidir. Örneğin bir adreste ADSL olsa Max 16 Mbps geliyor VDSL olsa Max 100 geliyor veya aradaki değerleri kesin verebiliyorlar. Ama 4.5 g Olduğunda bölgedeki Max 4.5 G hızı işin içine giriyor ve kesin cevap verilemiyor. Bunu da anlamak için 4.5 G kulanan birinden, Speedtest yaparak tahminen kaç Mbps geleceğini bulmak mantıklı oluyor.