Altyapı İyi Mi Kötü Mü Nasıl Anlarız?

Buna +1 soru ekleyeyim, Turk Net, Speed Net gibi firmalar benim altyapımı bilmediği halde nasıl daha yüksek bi upload hızını bana verme iddasında bulunuyorlar. 0.5mb mevcut upload hızım 35mb lerden bahsediyolar bana çok inandırıcı gelmiyor.

VDSL, FTTC diye geçen fiber erişim türüdür.

Saha dolabına kadar fiber gidiyor, oradan evlere bakır kablo üzerinden hizmet veriliyor.

Türkiye şartlarında mesafeniz 200 metre içindeyse gayet iyi bir altyapınız var demektir.

Dünya ile kıyaslarsanız millet at ile giderken hala deve ile gidiyoruz.

Yalnız hocam ufak bir düzeltme yapmak isterim. Ülkedeki VDSL abonelerin çoğu FTTC (Kabine kadar fiber) yöntemi ile hizmet alsa da gelişmemiş yerlerde direk santraldan da VDSL hizmeti verilebiliyor.

Yalnız hocam ufak bir düzeltme yapmak isterim. Ülkedeki VDSL abonelerin çoğu FTTC (Kabine kadar fiber) yöntemi ile hizmet alsa da gelişmemiş yerlerde direk santraldan da VDSL hizmeti verilebiliyor.
Santralden direk VDSL hizmet verilmesinden çok, binaya kadar fiber çekip T-11 ile hizmet verilmesine üzülüyorum.

Artık yapılmıyor ama, T-11 mağduru çok yer var...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı