Altyapı olmayan yerde internet bağlantısı nasıl sağlanır?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Yeni taşınacağım bina şehir merkezinden bira uzak ve hiçbir firmanın altyapısı yok. Mecburi olarak taşınabilir internet veya uydu hizmetlerini kullanacağım. Lakin hangisi en iyisi bilmiyorum. İnterneti en fazla kullanacağım alanlar CS2'de Türk sunucuları ve YouTube üzerinden 1080p video izlemek. Acaba hem ping süresi düşük olan hem de yeterli interneti sağlayabilecek ne önerirsiniz?

Uydu interneti ping konusunda iyi olmaz. Tasinabilir internet ise yaşadığın yerin çekim gücüne göre değişir.
Tasinabilir internet GB olarak yeterse ve çekim gücü iyiyse daha iyi olur.

Arkadaşın yazlığına gittiğimizde 3-4 PC Superbox kullanıyorduk ping vs problem yaşamadık. Superbox öneririm fakat hız, gecikme vs konumunuza göre değişiklik gösterir.

@160634 @M.Yzr çekim gücü için Turkcell bir telefon ile o konuma gidip mobil interneti test etsek aynı sonuçlar çıkar mı?

Aşağı yukarı evet benzer mantıkla çalışıyor. Tabii hız konusu her zaman sabit olmayacaktır ancak ortalama bir fikir verir.

Magnet köy tarzı yerlerde şaşırtıcı derecede çekiyor. KYK yurdum biraz dağlık bir alanda ve internet çekmiyor normal olarak. Ama magnetle çoğu oyunda sabit 40-80 ms alıyorum.

@160634 @M.Yzr çekim gücü için Turkcell hat sahibi bir telefon ile o konuma gidip mobil interneti test etsek aynı sonuçlar çıkar mı?
Hocam net bir şey söylemek yanıltıcı olur. Telefonun çekim gücü ve superbox çekim gücü arasındaki fark veya lokasyondaki bant önceliği vs değişebilir.
Benim tavsiyem satın almadan önce Turkcell mağazasından Superbox deneme veya iade garantisi koşullarını görüşüp alabilirsiniz. Denersiniz, memnun kalmazsanız iade edersiniz.

Olduğum bölgede anlık cep magnet test sonucu. Zaman zaman 50 Mbps'ye kadar yükselmekle birlikte yağmurda 5-10 arasına belki daha düşüğe düşebiliyor. Ama asla tamamen kesildiğini görmedim sadece yavaşlamışlığı var.

Bunun nasıl çalıştığı hakkında bir bilgim yok. Bir de attığınız görsel nedense yüklenmedi. Bahsettiğim işler için uygun bir hız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…