Altyapı sorgulaması ve hat değerleri farklı

A1peren

Megapat
Merhaba dostlar. Vodafone Net 50Mbps paketi taahhüdüm bitiyor. Uçuk fiyat verdikleri için Netspeed geçmeyi düşünüyorum. Netspeed'den altyapı sorgulattığımda hat değerlerinden farklı bir sonuç ile karşılaşıyorum.

Herhangi bir yerden altyapımı sorgulasam da ya 59 ya da 60Mbps gözüküyor. Ama modemden hat değerlerine baktığımda "Attainable Rate" yani ulaşılabilir hız 100Mbps civarı gözüküyor. Buradaki fark neden kaynaklanıyor olabilir? Birkaç ay önce caddeye turuncu kablo döşendi ancak fiber kablo olduğu için VDSL2 hızını etkilemez diye düşünüyorum.

Altyapı sorgulamasında 59 Mbps sonuç çıkıyor. Hattınıza 51 Mbps geliyor.

Paketim 50Mbps. Ondan olabilir mi?

Evet hocam. SNR margin değerlerinize göre en fazla 71-72 Mbps falan alabilirsiniz. İsterseniz 75 Mbps pakete geçmeyi deneyin. Sorun yaşarsanız tekrar 50 Mbps pakete geçersiniz.

Son düzenleme:
Evet hocam. SNR margin değerlerinize göre en fazla 71-72 Mbps falan alabilirsiniz. İsterseniz 75 Mbps pakete geçmeyi deneyin. Sorun yaşarsanız tekrar 50 Mbps pakete geçersiniz.
Hocam peki bu ulaşılabilir hız neye göre belirleniyor? Yan binadaki komşumuz 100mbps alabiliyor mesela.

Ek olarak şunu da atayım. (GIBIRNet altyapı sorgulama)

(2 kere mi attım bilmiyorum. Sayfayı yenilediğimde bir gelip bir gidiyor ondan reupload yaptım)

Hocam internette herhangi bir sorun yaşıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…