Altyapı sorunlarım düzelmiyor

Makaleler
3
6 ay yaşadığım hız sorunları yüzünden defalarca kez ekipler geldi gitti. Kısaca, sonunda sorunun altyapıdan kaynaklandığını kabullendiler, saha dolabındaki portumu değiştirdiler. 6 ay sonunda büyük(!) başarı! 16Mbit ADSL paketim ile 9 Mbps kullanıyordum.

22-12-2018 tarihinde saat 12:00 civarında internetim koptu, hızım 3 Mbit'e düştü. Hat değerlerim ekte görüldüğü gibi.

Sonuç olarak, ben artık bu rezillikten bıktım. Bunları nereye şikayet edebilirim? Artık düzgün bir internet hızı almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüketici hakem heyeti’ne giderek taahhüt edilen hızı alamadığını gerekçe göstererek sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkına sahipsin. Altyapı yatırımları devletin bile kontrol altına alamadıpı Türk Telekom belası yaptığı için istediğin kadar şikayet et keyifleri gelmeden o sorun düzelmez.

Türk Telekom’da şöyle bir akıl var. İnternet iyi veya kötü kullanıcıya ulaşıyorsa yatırıma gerek yok. Kullanılamaz halde ise yatırım yapılıyor. Bina içi tesisatını da kontrol etmen de fayda var. Gönderdikleri ekiplerin de birşeyden anladıkları yok.

Alyapıdan kaynaklı bir sorun varsa işin zor hemde epey bir zor. Alyapının düzgün olduğu sokak/site bir yer bulup taşınman en mantıklısı. Yenisinin yapılması için 27 ay bekledim. Eskilerin değiştirilmesi düzeltilmesi 10 yılı bulur sanırım. Karamsar bir tablo oldu ama maalesef altyapı Türk Telekom'un tekelindeyken gerçekler böyle.

İnternetinin kesilmesi SNR değerinle alakalı olabilir. Zira attığın görselde alabileceğin max download 7mbps ye yakın upload ise 138 kbps sana bu değerlere çok yakın paket tanımladıkları için SNR ın düşüyor bunun sonucunda da internette kopmalar yaşıyorsun. 38dB hat zayıflaman var buda saha dolabına veya santrale uzak olduğunu gösteriyor. Nasıl bir yerde yaşıyorsun bilmiyorum (kasaba, köy vs) ama eğer alt yapısal bir reform (saha dolabı artışı VDSL getirmek vs) gibi bir çalışma olmayacaksa şu anki firmanda en fazla bu kadar alabilirsin ve genelde şikayet edeceğin bir yer olmaz. Farklı ISS lerden sorgulama yapıp sana en hızlısını verecek olana geçebilirsin. Ek olarak Telekomdan VDSL alt yapı veya port talebi iletebilirsin. Baya uzun bir süreç olacaktır bu çünkü firmalar altyapı geliştirirken baktıkları şey, harcayacakları parayı ne kadar sürede geri alabilecekleri.

Arkadaşlar, internetimi yaklasık 1.5 sene önce bağlattım. Son 7-8 ay haric sürekli 1 Mb ile download yapabiliyordum. Dediğim gibi, hızım 3 Mbit'e düşmüştü, 6 ay uğraştım ve saha dolabındaki portumu değiştirdiler, bunun sonucunda hızım tekrar 9Mbit'e yani 1 mb downloada tekrar ulaşmıştı. Ancak dün yaşadığım kopma sonucunda, hat değerlerim göründüğü gibi oldu. Normade 11Mbit'e kadar destekliyor altyapım dün saat 12'ye kadar da öyleydi. Ankastre kutusuna baktım, bir daireye internet bağlanmış. Bununla alakalı olabilir diye düşünüyorum.
Paketim 16Mbit.
İç tesistatım 2 ay önce değişti.

Sorun iç tesisattan mı değil mi görmek istiyorsan modemi direkt ankastreye gelen telekom hattına bağla sonucu görürsün. Üstteki komşuna internet bağlanması seni çok az etkiler. Sorunu yine firman ile çözeceksin hızım yine düştü diyerek. Portun vs değiştirilmiş olabilir.

İç tesisatım yeni, 2 aylık. Ankastre kutusundaki bağlantılarım eskisi gibi.
Sorun altyapı, bunu Türk Telekom ekipleri de kabul etti.

Komşuların durumu nasıl? Altyapı sorunlu ise komşular da az çok sorun yaşıyor olmalı. Eğer sadece sen istisna yaşıyor isen bina ile saha dolabı arasındaki kabloda arıza olabilir.

Komşuların durumu nasıl? Altyapı sorunlu ise komşular da az çok sorun yaşıyor olmalı. Eğer sadece sen istisna yaşıyor isen bina ile saha dolabı arasındaki kabloda arıza olabilir.
Binadaki bütün dairelerde internet hızı en fazla 9 mbit. Benim yaşlarımda kimse olmadığı için pek anlamıyorlar sadece müşteri hizmetleri ile konuşuyorlar fakat onlar da bir şey yapmıyor, yapamıyor. Hatta sokaktaki çoğu binanın interneti sorunlu. Saha dolabı ile aramda 3 bina var, tam köşede duruyor dolap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…