Altyapıda boş port yoksa ne yapılabilir?

SolidCase

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba ben daha önceden TurkNet müşterisiydim. Türk Telekom kullanmıştım ondan önce. Daha sonrasında benim internetim kapandı sebebini anlamadım. 2 yıldır altyapı ve boş port bekliyorum. Geçen gün bizim kutuya başkası adına port etiketlemesi yapıldığını gördüm. Türk Telekom'dan sabit ev telefonu hattı açtırsam ADSL bağlantısı yaptırabilir miyim?

Benim yaptığımı yap. Port sorunu eski oturduğum yerde vardı. Sürekli kullandığım ISS ve Türk Telekom ile görüştüm defalarca mail attım bir gün beni bir bayan aradı benim bölgemde ki santral sorumlusu falandı sanırım durumu anlattım 5 dakika bekle telefonda dedi sonra şimdi kontrol eder misin port var mı altyapında hız gözüküyor mu dedi hemen baktım 5 dakika önce port yok yazan hız bilgisi olmayan adresim de 68Mbps hız bilgisi ve port var sonucunu aldım. Evet şu an çıkıyor dedim telefonda ki bayana. Numaramı kaydet sorun olursa ararsın dedi tamam dedim. 10 dakika sonra yine aynısı oldu. Port yok olarak çıkıyordu. Hemen aradım bu sefer de senin olduğun kabine ekstra port ekletiyorum elini çabuk tut hangi firmadan internet kullanıyorsan hemen görüş nakil aldır dedi Netspeed ile görüştüm nakil aldırdım ertesi gün bağlantım tamamlandı. O şekilde 3 sene kullandım interneti. Dediğim gibi dene.

2 yıldır port beklemek ne hemşerim? Dışarıdaki kutuyu ver ateşe gitsin.
Kutuyu kırmayı düşünüyorum. Sabrım tükenmek üzere dediğin gibi yapabilirim. Türknete geçince portumu kapatmışlar resmen. Ben ünideydim çok ilgilenemedim bu konuyla. 2 yıldır açık. Bşr de bu kutu bizim binanın üstünde duruyor.

O bayana nasıl ulaşacağım dostum sen nasıl ulaştın?

Ankastre arızası var diyorlar tamam dedim elektrikçi çağırdım, adam da bir şey yok diyor bir de ona para verdim. Rezillik çekmekteyim resmen

Şurdaki adımları yapmak mantıklı geldi ama çalışır mı acaba?

Son düzenleme:

Yazdığımı tam okumamışsın sanırım. Ayrıca kırıp parçalarım falan da deme sakın öyle yapma. Başkalarının internetini bozma.

Airfiber internet satan firmalar var bir araştırın çatıya şöyle bir çanak takıyorlar internete bağlanıyorsunuz fiber hızında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…