Altyapımda ne kadar hız alabilirim?

Cham248

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 ay önce kadar bulunduğum yere 94Mbps VDSL altyapı döşendi.
Şu anda kullandığım internet 16Mbps ADSL tarifesinde yalnızca 10Mbps alabiliyorum altyapım değiştiği için TurkNet'ten 100Mbps 100TL olan interneti almayı düşünüyorum fakat 100Mbps internetten ne kadar hız alabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada şu anda oturduğum bina bayağı eski (40 ila 50 yıl olabilir) bina içi kablolama sisteminin durumunu nasıl öğrenebilirim?

Dosya Ekleri

• altyapı.PNG
    14,2 KB · Görüntüleme: 69
  • modem arayüzü.PNG
    4,6 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende eski bir binada oturuyorum 100 Mbps internetle 11.3 MB indirme hızına ulaştım maksimum

Öncelikle siszin modeme VDSL sinyali gelmesi gerekiyor. Modem arayüzünden alacağınız hızı tahmin etmek zor. TurkNet'in sitesinden altyapı sorgulamaya kısmından portun olup olmadığını kontrol edin. Ama tahminimce 75 Mbps alabilirsiniz gibi duruyor. Ev içi kabloları yenilemenizi tavsiye ederim ya da ankastreden eve gelen kabloyu kontrol edin.

Sorgulama yaptım 6Mbps fark edebilir diyor ama port la alakalı bir şey göremedim.
Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Ekrasadadn Alıntısı.PNG
    11,7 KB · Görüntüleme: 54
Modeminiz VDSL destekliyor mu? Eğer destekliyorsa VDSL'e geçin. Ardından TurkNet'e geçersiniz.

Tamamen ne kadar hız alacağınızı VDSL port bağlantısına geçiş yaptığınız durumda görebilir ve değerlendirebilirsiniz.

95 Mbps diyorsa 75 Mbps civarı bir hız alabilirsiniz. Hat zayıflamsı ve SNR marjin değerini için içine katarsak.
Sorun olmazsa bu değerlerde en az 89-99 Mbps arası hıza kadar verim alabilirsiniz bence.

Maalesef şu anda kullandığım operatörün taahhüdü 1.5 ay sonra bitecek ondan dolay şu anda VDSL geçemiyorum. Geçmeden kesin olarak öğrenemeyeceğiz demek ki peki teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…