Altyapının desteklediği maksimum hızı almak sorun çıkartır mı?

GkhanKlc

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2020
Mesajlar
265
İyi günler. Netspeed 35 Mbps paket kullanıyorum. Altyapı testlerinde 50 -60 Mbps arası değerlediği desteklediği gözüküyor. Netspeed de sadece 35 ve 100'lük paketler olduğu için 35 kullanıyordum. 100'lük paket alıp 50-60 Mbps değerlerine çektirsem kopma ya da ping sıçraması sorunları ortaya çıkar mı sizce. Müşteri temsilcisi Max değerleri aldığınızda sorun çıkarabilir diye uyardı kararsız kaldım açıkçası.

Bu aralar bizim santrelde birçok çalışma yapıyorlar o yüzden ping sorunu da başıma bela oldu son 2 aydır ama 20 TL daha fazla verip 2 kat hız almak da mantıklı gibi geliyor. Bu durumda olup Max hızı kullanan arkadaşlar tecrübeleriniz nasıl değer mi sizce?
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    17,2 KB · Görüntüleme: 66
ADSL ve VDSL farklı altyapı olduğu için yorumlama yapamıyorum diğer modem geldikten sonra VDSL geçip tekrar hat değerini atman lazım.
Bu sitelerde gösterenden farklı değer çıkma şansı var mı modem ekranında? Burada 62 mb gösteriyor ama genelde 50 MB paket öneriyor diğer siteler.
Hattınız kaldırır diye düşünüyorum. Kaç TL ödüyorsunuz.

Benim Max hızım 60 gözüküyor 75 mbps kullanıyorum 67/70 arası kullanabiliyorum türk net.
350 TL ödüyorum 35 için 100'lük paket 370 TL. Daha yüksek hız alırsam belki bufferbloat olayını modemden çözerim diye düşünüyorum.
 
ADSL ve VDSL farklı altyapı olduğu için yorumlama yapamıyorum diğer modem geldikten sonra VDSL geçip tekrar hat değerini atman lazım.
Modem hat değerlerini de ekleyebilir misiniz?
1710934739081.png


90 Mbps gözüküyor burada sanırsam altyapıdan daha yüksek bir değer gibi duruyor. 90 alsam sağlıklı olur mu sizce? Altyapı siteleri sadece 50 gösteriyor 90 görünce şaşırdım açıkçası.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı