Alüminyum üzerine bakır blokları zarar vermeden nasıl yapıştırabilirim?

Zer0Malware

Hectopat
Arkadaşlar selamlar,

Laptopumda CPU ve GPU soğutma bloğunun üzerine bakır kare plakalardan yerleştirip üstüne alüminyum Raspberry Pi soğutucularından yerleştirmek istiyorum. Ancak burada termal iletkenliğin azalmasını ve bu parçaların yapışma esnasında kimyasal tepkimeyle zarara uğramasını istemiyorum.

Termal yapıştırıcı almayı planladım ancak sorun şu ki Çin Mali termal yapıştırıcılar iyi yapıştırmıyor, bir de bu parçalar ters duracak yere bakacak şekilde durduğu için laptopun ısınmasından dolayı ve yer çekimi ile kasa içine düşebilir ve zaman içerisinde anakarta zarar verebilir.

Şimdi mevzu şu ben alüminyum tozu ve jel silikon alsam kendi macunumu yapsam ne kadar etki eder bu? Önerebileceğiniz başka bir yol var mı? 50-40 mikron arası alüminyum tozu almayı planlıyorum.

Jel silikon olarak hangi tip silikonları almalyım macun için ? Yüksek ısıya dayanıklı olmalı kaliteli olmalı ki yapışsın iyice.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…