Am3 anakarta am2 işlemci uyumlu mudur?

Orhan Pala

Hectopat
Sevgili arkadaşlar;öncelikle bilgilerinizi bizlerden esirgemediğiniz için sizlere sonsuz teşekkürler.,,Sizlere iki sorum olacaktır;

1- Asrock n68c-gs am2 am3 anakart, fx işlemcileri desteklediğine göre nasıl bir anakarttır. Bu anakart en son hangi son sınıf ekran kartlarıni destekler.?
2- AM2 işlemciler AM3 anakartlara uyar mı? şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep beyin dediği gibi chipsetten dolayı desteklemez. Uyumu sadece soket içindir. Takılır ancak çalışmada problemler çıkartır. FX serisi için En az 990 chipsetli bir anakart gereklidir. Bazıları hala 970 anakartları tavsiye etmekte ancak forumda 970 kullanan ve diğer forumlarda çok sorun çıkarttığını biliyorum ancak bazıları aksini savunuyor

Fx serisi için mutlaka 990 çipset gerekli değil. Sorun her zaman çıkabilir son model anakartta da çıkabilir. 10 tane 970 çipsetli anakarttan 1'i sorun yaşıyorsa bunu genelleyemeyiz

Yazma cesaretini gösterdiğniz için hepinize ayrı teşekkürler.

Peki, arkadaşlar fx işlemciler için ve DX 11 ekran kartları için aynı zamanda AM2 işlemcileri çalıştırabilecek 100-150 tl arası uygun bir anakart tavsiyesinde bulunur musunuz? Çok şey istedim ama....

Fx serisi için mutlaka 990 çipset gerekli değil. Sorun her zaman çıkabilir son model anakartta da çıkabilir. 10 tane 970 çipsetli anakarttan 1'i sorun yaşıyorsa bunu genelleyemeyiz
Araştırıp yazansan dediğimi anlarsın. AMD ile görüş ve sonra hangi chipset gerekli öğrenin.

- - - Güncellendi - - -

İşlemci modelini, Elinde bulunan ramleri yazarsan öneririz. 990 chipsetliler en az 250 tl'den başlıyor bütçen yetiyorsa önereyim.

Engelim olduğu için yazamadım kusura bakmayın. Peki murat hocam;fx serilerinde 970 chıp setlileri, pc toplama merkezleri sıralamaya koymuşlar. Ben ancak, bütçe nedeniyle bunlardan alabilirim. Benim athlon x2 6000+ işlemcim var, bu işlemciye am2 am3 özellikli bir anakart tavsiyeniz var mı? Çünkü ilerde fx işlemci düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

[albaywolf;180954]Fx serisi için mutlaka 990 çipset gerekli değil. Sorun her zaman çıkabilir son model anakartta da çıkabilir. 10 tane 970 çipsetli anakarttan 1'i sorun yaşıyorsa bunu genelleyemeyiz
970 kullanmamda sakınca yok değil mi?

Normal şartlarda: AM3 uyumlu işlemciyi AM3+ anakartlarda, AM3+ işlemciyi de AM3 anakartlarda kullanabiliyoruz. Ancak bunun için anakart üreticisinin desteği şart. Bu arada AM3+ geriye doğru uyumludur.

AMD anakartlardaki kuzey köprüleri (970, 990FX gibi) hala PCIe 3.0 sürümünü destekliyor. Yani: 970'de alsanız, 990FX'de alsanız, model numarası farkı oyun performansına yansımayacaktır.

Bütçeye uygun anakart modeli:

VATAN COMPUTER - MSI - 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart

Haluk paşam teşekkür ettim. Bu tavsiye ettiğiniz anakart, am2 işlemcileri desteklemez değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…