AM3 soğutucunun AM4 anakarta uyması

Efe Gönen

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda Ryzen 5 3600 işlemci aldım, kalitesiz kaliteli her soğutucu minimum 200 liraydı ve zaten bütçe konusunda sıkıntılar yaşıyordum. Bildiğiniz üzere 3600'ün üzerindeki soğutucu insanı dinden imandan soğutan cinsten ve kullanmak kesinlikle istemiyordum. Ben de elimdeki AM3 soğutucuya baktım ve AM4 soğutuculara benzerlik olarak klips demirinin yuvalarının olduğunu gördüm uyar diye düşünüp işe başladım ve oldu sıcaklık ve stres testlerini AIDA64 gibi uygulamalarla sıcaklık testlerimi yaptım ve 10 derece düşük bir sıcaklık değeri gördüm. Zaten voltaj ve MHz değerlerini yapmıştım daha da soğudu. Sorum şu belki komik gelebilir ama çoğu insan uyumsuzlukla ilgili konu açmış benim soğutucum neden uydu?

Bunda tuhaf bir şey yok. Her soket değişiminde ayrı soğutma almayalım diye bunlar birbiriyle uyumlu tasarlanıyor. Hatta hem Intel hem de AMD uyumlu soğutucular bile var.

Yakın zamanda Ryzen 5 3600 işlemci aldım, kalitesiz kaliteli her soğutucu minimum 200 liraydı ve zaten bütçe konusunda sıkıntılar yaşıyordum. Bildiğiniz üzere 3600'ün üzerindeki soğutucu insanı dinden imandan soğutan cinsten ve kullanmak kesinlikle istemiyordum. Ben de elimdeki AM3 soğutucuya baktım ve AM4 soğutuculara benzerlik olarak klips demirinin yuvalarının olduğunu gördüm uyar diye düşünüp işe başladım ve oldu sıcaklık ve stres testlerini AIDA64 gibi uygulamalarla sıcaklık testlerimi yaptım ve 10 derece düşük bir sıcaklık değeri gördüm. Zaten voltaj ve MHz değerlerini yapmıştım daha da soğudu. Sorum şu belki komik gelebilir ama çoğu insan uyumsuzlukla ilgili konu açmış benim soğutucum neden uydu?

Aynı işlemciden kullanıyorum. Bugün gelen soğutucuyu taktım. Marka model? Sıcaklık değerleriniz nedir?

Benim değerlerim: Boşta 37-38 dereceler, oyunlar da 44-46 AIDA'ta kararlık ise 69-70 arası.

Ben buna bezer bir şey kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• indir (5).jpg
    indir (5).jpg
    4,8 KB · Görüntüleme: 40
Aynı işlemciden kullanıyorum. Bugün gelen soğutucuyu taktım. Marka model? Sıcaklık değerleriniz nedir?

Benim değerlerim: Boşta 37-38 dereceler, oyunlar da 44-46 AIDA'ta kararlık ise 69-70 arası.

Boşta 40-46 oyunlarda 50-60 stres testinde 82 maksimum.

Back plate zaten anakartla birlikte gelmişti benim tek sorunum

unnamed.jpg

Şu gördüğümüz meretin

8907915722802.jpg

Şunun gibi bir kule tipi soğutucu plakası üzerinde hatlara uyup AM4 gereksinimlerini karşılayıp karşılamayacağıydı denedim ve gayet de güzel bir şekilde oturdu ne gevşek bıraktım ne de soğutucu durduğu yeri kastı. Hatlar dediğim plaka üzerindeki çift çizgi olan bölümden bahsediyorum.

Son düzenleme:
Hocam bu laptop için değil mi? Arkadaş işlemci için demiş.
hocam ben yanlış anlamışım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı