AM4 anakart önerisi

Kaan Berkay

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x16 3600 MHZ 18 CL
İşlemci
Ryzen 5 5600
Elimde MSI A520M-A Pro anakart var fakat bu anakartın hem 1 adet M.2 SSD girişi var hem de sadece 2 adet RAM soketi var, normalde 2 adet RAM soketinin olması çok da sorun değil çünkü benim elimde 4 tane RAM var fakat ikisi 8 GB takılı olanlar da 16 GB. Daha çok daha fazla M.2 SSD takabilmiş olmak için istiyorum anakartımı değiştirmeyi. Araştırdığımda uygun fiyatlı olarak 2 tane anakart buldum ve versustan karşılaştırdım fakat buradan da sormuş olmak istiyorum belki bilmediğim bir şey vardır ve yardımcı olabilirsiniz diye. Linkler ve görsel aşağıdadır:

Sizce hangisini almalıyım ve neden? Şu an mesela benim mevcut anakartımın arkasındaki bütün USB çıkışları dolu onu ve fan kolektörlerini hesaba katarak yorum yaparsanız sevinirim. Başka öneriniz varsa da açığım.

Ayrıca bir sorum daha olacak, bahsettiğim gibi elimde 2 adet fazladan RAM var MHz'leri aynı fakat markaları ve GB olarak takılı olanlardan az olduğu için diyelim ki 4 RAM soketli bir anakart alırsam onları takmam sıkıntı yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.

Bunu da alabilirim, sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleme:
Bütçen varsa kesinlikle MSI MPG B550 Gaming Plus al hocam, özellik ve bileşen kalitesi olarak çok daha iyi bir modeldir.

Vallahi yeterince iyiyse onu alabilirim bütçe çok sıkıntı olmaz ama başka sorunlarım da var, mesela sıvı soğutma sistemi sıkıntı olur mu acaba takarken ya da daha öncesinde bahsettiğim gibi elimde 2 tane fazladan RAM var bu RAM'leri de taksam beraber çalışabilirler mi acaba? Şu anki RAM'lerim 2x16 GB 3600 MHz 18 CL elimde fazladan olan RAM'lerim 2x8 GB 3200 MHz 16 CL.

Vallahi yeterince iyiyse onu alabilirim bütçe çok sıkıntı olmaz ama başka sorunlarım da var, mesela sıvı soğutma sistemi sıkıntı olur mu acaba takarken ya da daha öncesinde bahsettiğim gibi elimde 2 tane fazladan RAM var bu RAM'leri de taksam beraber çalışabilirler mi acaba? Şu anki RAM'lerim 2x16 GB 3600 MHz 18 CL elimde fazladan olan RAM'lerim 2x8 GB 3200 MHz 16 CL.

Sıvı soğutmayı ve bellekleri bu anakartla birlikte sorunsuz kullanırsın.

Sıvı soğutmayı ve bellekleri bu anakartla birlikte sorunsuz kullanırsın.

Hocam vallahi elime cumartesi geldi bu anakart aldım çoktan, ne yaptıysam yapayım çalıştıramadım, bütün sistemi bağladım fanlar çalışıyor her şey tamam fakat anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyordu sürekli ve ekran gelmiyordu hiç, dolayısıyla iade ettim, internetten kontrol ettiğimde QVL listesine göre RAM'im ve aldığım SSD anakarta uyumlu listede yoktu.

Hocam vallahi elime cumartesi geldi bu anakart aldım çoktan, ne yaptıysam yapayım çalıştıramadım, bütün sistemi bağladım fanlar çalışıyor her şey tamam fakat anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyordu sürekli ve ekran gelmiyordu hiç, dolayısıyla iade ettim, internetten kontrol ettiğimde QVL listesine göre RAM'im ve aldığım SSD anakarta uyumlu listede yoktu.
Bellek ve SSD'lerin QVL listesinde olmasına gerek yok hocam, sadece firma tarafından test edilen bellek ve SSD modellerini gösteriyor. Listede olmayanlar uyumsuzdur anlamına gelmez.

Sorunun anakarttan kaynaklı olduğuna emin misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı