Hocam şu anki sisteminizi söyleyin ona göre bakalım.Merhaba 16 yaşındayım sadece haftadan haftaya elime para geçince ve yazın tatilde para biriktirebiliyorum. Şu an elimde AM4 soketli bir sistem var daha 2023'ün ekim ayında topladım fakat bana performans açısından az geliyor, hem gelecek için hem de performans artsın diye anakart, işlemci, RAM gibi parçaları satıp bunları AM5 soketli parçalar ile değiştirmek istiyorum. Bunların maliyeti bana 15-20 bin civarı oluyor istediğim tarza daha AM5 parçalar bulamıyorum tam istediğim gibi oldu diyorum fakat fiyatı 25-30 binlere çıkıyor sizce böyle mi yapmalı mıyım yoksa bunun yerine halihazırda duran AM4 sistemimi yaklaşık 10 bin TL harcayarak tekrar daha yüksek model AM4 parçalar mı almalıyım? Eğer böyle yaparsam 3-4 sene içinde hem yeni parçalar çıkar hem de daha çok bütçem genişler istediğim parçayı toplarım ya da şimdiden AM5'e mi geçmeliyim? Kararsızım destek olursanız teşekkürler.
Yazıyı güncelledim hocamBütçen toplam ne kadar ? Sisteminin özellikleri de yazabilir misin ? Şöyle bir parçalar alınabilir örneğin.
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com ASUS Prime B650M-K AMD B650 6400+ MHz(OC) DDR5 AM5 Micro ATX Anakart - Fiyatı, Yorumları
ASUS Prime B650M-K AMD B650 6400+ MHz(OC) DDR5 AM5 Micro ATX Anakart yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Hocam şu anki sisteminizi söyleyin ona göre bakalım.
özellikleri yazdım hocam bütçem am4 ü değişmezsem 10 bin Tl değişirsem 15 bin tlŞuanki kullandığın sistem özelliklerini ve bütçeni paylaşırsan tavsiye verilebilir.
Sadece AM5'e geçmek performansta ciddi bir artış sağlamaz.
Geç geç am5 e geç. Attığım parçaları alabilirsin. Sıvı soğutma almana gerek yok. Ortalama 1k lık se214 ak400 ve ya burst assasin alırsın olur biter.Yazıyı güncelledim hocam
Yazdım hocam
özellikleri yazdım hocam bütçem am4 ü değişmezsem 10 bin Tl değişirsem 15 bin tl
Benim için şuanda 2025 ilkbaharıda aynı, fark benim için 3 sene sonra kendi paramı kazanıp bütçemi genişletince belli olacak o yüzden şuan am4 ü geliştirmeyi mantıklı buluyorum ama kararsızımTekrar AM4'e yatırım yapma.
Şimdi de AM5'e geçme.
2025 ilkbahar civarına kadar bekleyin.
Yeni nesil işlemciler ve ekran kartları ile piyasa ucuzlayacak tabii ki düşük-orta seviye için.
İlkbahar'dan sonra AM5' geç.
BU sisteme 20 k masraf yapmaya hiç gerek yok 5600 le 7500f aynı perf zaten geçersen satıp 5600 geç ram kalsın yeter hatta bu kadar. İlla ki para harcamak istiyorsan 4070s + 5600 çek gider yani.Merhaba 16 yaşındayım sadece haftadan haftaya elime para geçince ve yazın tatilde para biriktirebiliyorum. Şu an elimde AM4 soketli bir sistem var daha 2023'ün ekim ayında topladım fakat bana performans açısından az geliyor, hem gelecek için hem de performans artsın diye anakart, işlemci, RAM gibi parçaları satıp bunları AM5 soketli parçalar ile değiştirmek istiyorum. Bunların maliyeti bana 15-20 bin civarı oluyor istediğim tarza daha AM5 parçalar bulamıyorum tam istediğim gibi oldu diyorum fakat fiyatı 25-30 binlere çıkıyor sizce böyle mi yapmalı mıyım yoksa bunun yerine halihazırda duran AM4 sistemimi yaklaşık 10 bin TL harcayarak tekrar daha yüksek model AM4 parçalar mı almalıyım? Eğer böyle yaparsam 3-4 sene içinde hem yeni parçalar çıkar hem de daha çok bütçem genişler istediğim parçayı toplarım ya da şimdiden AM5'e mi geçmeliyim? Kararsızım destek olursanız teşekkürler.
Elimdeki parçalar ve eğer elimdeki AM4 parçaları değiştirirsem ne alacaklarım:
-AMD Ryzen 5 5500, Ryzen 5 5600X e geçeceğim
-16 GB RAM, 32 GB geçeceğim
-RTX 4060
-AMD stok fanın, sıvı soğutmaya
-500GB SSD, 2TB SSD
İlk yazılanlar benim parçalarım sondakinler eğer AM4'ten devam edersem geçeceğim parçalar
Benim için şu anda 2025 ilkbaharıda aynı, fark benim için 3 sene sonra kendi paramı kazanıp bütçemi genişletince belli olacak o yüzden şu an AM4'ü geliştirmeyi mantıklı buluyorum ama kararsızım.