AM4 fan bracket vida kırıldı

osman4222

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar vidanın birtanesi tam oturmuyordu tersten vidalayıp, vida girşini.
Rahatlatmaya çalıştım lakin geri çıkarırken vida dönmedi ve zorladı.
Biraz baskı uyguladım vida kırıldı içinde ve çıkmıyor. Ayrıca kule tipi vidanın bir tanesi.
Eksik kalmış oldu. Vidayı söksem bile kule tipinin vidasını nasıl temin edebilirim? Abes bir konu oldu ama tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20231202_212819.jpg
    IMG_20231202_212819.jpg
    117,1 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20231202_212804.jpg
    IMG_20231202_212804.jpg
    120,4 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20231202_212757.jpg
    IMG_20231202_212757.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG-20231202-WA0007.jpeg
    IMG-20231202-WA0007.jpeg
    128,8 KB · Görüntüleme: 58
Isınma oluyorsa yeni bir fan braketi alabilirsin.

Tamir yöntemleri var ama sıradan bir evde yapılamaz. Tamir etmek için vidayı kaba kuvvet ile çıkarmaktan başka çare yok. Sonrasında orası doldurulup yeni diş falan açılabilir. Ya da başka yöntemlerde denenebilir. Ama dediğim gibi ekipman ve beceri lazım.

Geçmiş olsun. Isılarda sorun olup olmadığını kontrol et.
İşlemci ve soğutucularda sorun yok. 214xt aldım montaj yapmak için ayaklarını takarken vida tamamen dönmediği için esneme yapıyordu zorlarken vida kırıldı bracketin içinde kaldı. Bu vida nasıl çıkar buradan? Yada çıkar mı? Orjinal üründen vazgeçmek istemiyorum.

Isınma oluyorsa yeni bir fan braketi alabilirsin.

Tamir yöntemleri var ama sıradan bir evde yapılamaz. Tamir etmek için vidayı kaba kuvvet ile çıkarmaktan başka çare yok. Sonrasında orası doldurulup yeni diş falan açılabilir. Ya da başka yöntemlerde denenebilir. Ama dediğim gibi ekipman ve beceri lazım.
Ortasını delebilsem belki çıkar diyorum ama buna göre ince uçlu matkaplar var mıdır? Çözümü o olabilir mi

İşlemci ve soğutucularda sorun yok. 214xt aldım montaj yapmak için ayaklarını takarken vida tamamen dönmediği için esneme yapıyordu zorlarken vida kırıldı bracketin içinde kaldı. Bu vida nasıl çıkar buradan? Yada çıkar mı? Orjinal üründen vazgeçmek istemiyorum.

Ortasını delebilsem belki çıkar diyorum ama buna göre ince uçlu matkaplar var mıdır? Çözümü o olabilir mi

Çıkacağını hiç sanmıyorum. Isılarda sorun yoksa böyle kullanabilirsin ki olacağını sanmıyorum.

İşlemci ve soğutucularda sorun yok. 214XT aldım montaj yapmak için ayaklarını takarken vida tamamen dönmediği için esneme yapıyordu zorlarken vida kırıldı bracketin içinde kaldı. Bu vida nasıl çıkar buradan? Ya da çıkar mı? Orijinal üründen vazgeçmek istemiyorum.

Ortasını delebilsem belki çıkar diyorum ama buna göre ince uçlu matkaplar var mıdır? Çözümü o olabilir mi?

Bu vidaları çıkartmak için özel uçlar var normalde ama matkap ucuyla falan da olur çok uğraştırır. Ayrıca parçayı tümden eline alma ihtimalinde var. Uygun altıgen uç ile biraz kuvvet uygulamayı dene. Ayrıca asıl sorun onu oradan çıkartmak değil. Uygun çapta diş açıp tekrar sağlam şekilde vidanın tutunmasını sağlamak.

Bu vidaları çıkartmak için özel uçlar var normalde ama matkap ucuyla falan da olur çok uğraştırır. Ayrıca parçayı tümden eline alma ihtimalinde var. Uygun altıgen uç ile biraz kuvvet uygulamayı dene. Ayrıca asıl sorun onu oradan çıkartmak değil. Uygun çapta diş açıp tekrar sağlam şekilde vidanın tutunmasını sağlamak.

Birebir aynısını satın alabileceğim bir link var mıdır? Bulamıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı