AM4 sistem vs AM5

kerimalucyt

Zeptopat
Daha fazla  
Sizce AM4 sistemmi alyım yoksa AM5 mi?
AM5'te bu işlemciyi kullanıcıcam AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
AM4 sistemde de bu işlemciyi kullanacağım AMD Ryzen 7 5700X Sekiz Çekirdek 3.40 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sizce hangisini alayım? Bir de anakart önerebilir misiniz?
İşlemci olarak hangisi güçlü acaba.

Not RTX 4060 Ti 16 GB ekran kartım var.

veya Intel Core i7-11700 intel i7 mi alsam ? sizce ne yapıyım
bütcem 23000 tl rtx 4060ti var elimde başka hiçbir parça almadım

Son düzenleme:
AM5 kullanın. 11.nesil eski soket değil mi? 12-13-14 olsa neyse ama 11 önermem.

AM5 kullanın. 11.nesil eski soket değil mi? 12-13-14 olsa neyse ama 11 öne

20000 TL bütçem var. Peki teker teker bir sistem önerebilir misiniz acaba? Ekran kartını aldım zaten. Sadece işlemci anakart RAM kasa vb.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakart için bütçe artarsa:

Hem ATX fazladan M.2 SSD slotu hem de wifi/bluetooth var.

PSU 750W olduğundan ileride yükseltmeye açık. Bütçe artmazsa 19.861TL olması lazım.

Önerdiğin kasa acaba boyutu büyük mü? Bayağı büyük bir kasa istiyorumda.

https://www.hepsiburada.com/dark-ma...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.48.2 kasa olarak bunu almayı düşünüyorum. Sence nasıl?

Videodaki kasa:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığınız kasa b+ tier gözüküyor, kasa ve PSU ayrı alacaksanız ve bütçe artarsa ona göre önerebilirim. Çünkü attığınız kasada PSU yok.

O pekii anladım. Benim dediğim işlemci soğutucu nasıl sence?

Tercih edilebilir, 7500F pek ısınan bir işlemci değil zaten. İyi bir kule tipi soğutma bile yeterli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…