AM4 sistem yükseltme önerisi

Blackmailerx

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Forumda yeniyim konusu varsa ve daha önce açıldıysa kusura bakmayın. Hepinize iyi sosyaller.
Mevcut sistemimi yükseltmek istiyorum. Oyuncu değilim haftada 2-3 defa LoL oynuyorum. Sistemimi genelde iş için kullanıyorum ve Ubuntu'yla beraber ReviOS yüklü çoğunlukla Ubuntu tarafındayım işlemci ve RAM yükü olan programlar kullanıyorum.
Arada sırada hem geleceğe yönelik hem de mevcut sisteme uyumlu bileşenler, aksesuarlar almaya çalışıyorum. Ekran kartı coreclock tarafında FurMark'ta 2100MHz ve memclock tarafında da +500MHz civarlarını görebiliyor. Ayrıca hem işlemci hem de ekran kartı tarafında 65-66 dereceleri geçmemeye ve serin sessiz çalışmasına özen gösteriyorum.

- Mevcut sistemim.
AMD Ryzen 3700X default kullanıyorum PBO açık sanallaştırma önemli olduğu için OC demesi yapmadım.
32 GB 3600MHzCL16 RAM (aynı kitten 1 tane daha var soğutucu slotu kapladığı için kullanamıyorum.)
ASUS ROG X570 F-Gaming
ASUS STRIX 1070 Ti.
Samsung 980Pro.
Samsung 970EVO Plus.
Corsair RM750W Gold PSU.
1200KVA UPS.
2xasus 24" 144Hz.
1xsamsung Odyssey G7 27" 240Hz.
NZXT Kraken X52 push&pull(Noctua ve NZXT fanlar) AiO.
Phanteks Eclipse P350X kasa(rezalet berbat)
2xüst ve 1xarka egzoz fanı.

- Alınanlar.
Arctic'in 360mm AiO.
32 GB RAM kit(toplamda 64)

- Düşündüğüm.
Lian Li O11 dynamic EVO kasa (kesin)
NZXT G12 ekran kartı soğutucu parçası (NZXT Kraken X52 ile beraber)
Thermal Grizzly Kryonaut macun, gelid solutions GP-Extreme thermal pad.
AM4 5000 serisi işlemci düşünüyorum!

Sizlerin işlemci önerisi veya şunu da yap dediğiniz bir şey var mı?

Makul koşullarda ufak tefek şeyleri değiştirerek, yenileyerek hem göze hem performansa etki edecek şeyler olabilir.
RGB sevmiyorum.
Ekran kartım eski farkındayım ama oyuncu değilim üstelik yenileri çok pahalı.
Parça satma gibi şeyleri çok bilmediğim için Kraken X52'yi değerlendirip G12'yi alaym diyorum hem ekran kartım rahtlar hem de overclock denemesi yaparım.
Lian Li'nin kasası diğer markalara örnek olduğu için tercih ediyorum gerekirse ve eksik kalırsa Noctua, NZXT, Arctic fan takviyesi yapabilirim.

İfadeler: T21

R5 5600 bir de uygun bir kart bomba olur sistem.

Paranı AM4 ile israf etme.
AM5 veya 13-14. nesil Intel bak.
o zaman da 70k ve üzeri Legion veya Dell laptop almak daha mantıklı gibi. Makineyi komple satmaya çalışırım daha sonra da üzerine para koyup laptop alırım. Hem elektrik masrafım azalır.

R5 5600 bir de uygun bir kart bomba olur sistem.
5600 gibi bi işlemci benim işlerimde maalesef çok düşük kalabilir 6 core 12 thread. Yaptığım işlerde çoklu ve tekli işlemlere ve yüksek ram kullanımına önem veriliyor. Boost frekansı 4,4 Ghz belki 5800x3d veya 5900x

Son düzenleme:
İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…