Genelde RAM dahil çoğu parçaya overclock yaptığım, o fiyat aralığında 7 segment debug display bulunmasından dolayı X870 Tomahawk ilk tercihimdi, elimde patlamasaydı ben de hala kullanıyor olacaktım, ilk ay içinde CPU ve pump fan headerleri arızalandı, garanti en son tam iade verdi mağazaya, ben de tabii bu süre içinde bilgisayarsız kalmam, garanti ile uğraşma sürecim olsun bıkıp, iade verilen mağazanın stoklarının azlığından da dolayı aceleyle getirip, gereksiz masraf ile Strix X870-F aldım, ve kartta 7 segment yok bileRyzen 7 7700 konusunda katılıyorum. Hatta planınız çok kısa sürede (1-2 yıl) upgrade yapmak ise 7500F ile masrafı iyice aşağı çekebilirsiniz. Ama eğer ben bir kere alıp soket sonunda geliştirme yaparım diye düşünüyorsanız 7800X3D zorlamayı ya da 7700 almayı düşünebilirsiniz.
Anakart olarak kendim X870 Tomahawk kullanıyorum. PCI Gen 5 istemiyorsan veya bana 4 m.2 slotu lazım demiyorsan çokta gereği yok. Ethernet/Wi-Fi desek Türkiye gibi bir ülkede sadece %0.1'lik kesimin ihtiyaç duyacağı hızları destekliyor.
Fazlar desen x870/670E anakartların çoğu aşırı güçlü zaten.
Anakart olarak MSI X870 Tomahawk aldim.
İşlemci olarak Ryzen 9 9900X aldım.
RAM belirttiğimi aldım.
Şu an için problem yok. BIOS'u doğrudan güncelledim.
Seçimleri yaparken biraz pahalı olanları tercih ettim farkındayım bende son anda kararımı değiştirdim. Fakat sağlam olsun tek sefer olsun mantığıyla gittim açıkçası. Daha mantıklı davranıp tasarruf tabii ki yapılabilirdi. Örneğin Ryzen 7 9700X almayı planlıyordum ilkin çünkü arada çok az performans farkı var 9900X ile, verilecek fiyat farkına pek değmiyor gibi ama yine de 12 çekirdekli 9900X tercih ettim.
Umarım başkasının işine yarar konu.
Oyun için 9900X almayın.Hocam merhaba şu an tam olarak sizinle aynı noktadayım. CPU AMD Ryzen 9 9900X ve Ryzen 7 9700X. Nasıl farklar olur? Anakart olarak aklımda MSI MPG Carbon X870e ve MSI MAG X870 Tomahawk var. Oyun oynamak için istiyorum sistemi. Benden öndesiniz ondan dolayı bir tık kullanımlarınızı iletir misiniz?
Oyun için 9900X almayın.
Çift CCD işlemciler tek CCD parçalarına yakın oyun performansı veriyor, CCD arası gecikmeden dolayı 9900X çoğu oyunda 6 çekirdek kullanıp 9600X gibi performans verecektir tek farkı biraz daha yüksek frekanslar.Neden? FPS testlerinde yakınlarda ileri dönük bir sistem istiyorum. Şu an ekran kartı almayacağım RTX 60 serisi gelince sıkıntısız devam etsin istiyorum.
Çift ccd işlemciler tek ccd parçalarına yakın oyun performansı veriyor, ccd arası gecikmeden dolayı 9900X çoğu oyunda 6 çekirdek kullanıp 9600X gibi performans verecektir tek farkı biraz daha yüksek frekanslar.
Oyun için 7700, 7700X veya 9700X tercih edin hepsi performans olarak çok yakın, 7700 ile 9700X arasında oyunlarda ortalama %5-10 gibi bir fark var.
Benim overclocklu ve RAM ayarlı kullandığım 7700, oyunlarda 9700X'den daha yüksek performans veriyor.