AM4 sistemden AM5'e geçilmeli mi?

Bütçe
35.000

PrimeAnafor

Centipat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar şu an halihazırda sistemim şöyle:
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
Ekran kartı: Gigabyte 1660 Super.
PSU: Corsair CV550 550W 80+ Bronze.

Anakart ve işlemciyi yükseltmek istiyordum ancak AM4 olarak devam mı etmeliyim yoksa AM5'e geçmek mi daha mantıklı olur.

AM5 çok daha uzun ömürlü ve güçlü işlemcileri mevcut ayrıca yüksek bellek MHz'leri destekliyor. Paranız varsa geçmeniz iyi olur.

AM5 çok daha uzun ömürlü ve güçlü işlemcileri mevcut ayrıca yüksek bellek MHz'leri destekliyor. Paranız varsa geçmeniz iyi olur.
şuan değiştirmek için bütçem anakart ram ve işlemciye var şuan ki psu bana yeterli olacak mıdır

Şu an değiştirmek için bütçem anakart RAM ve işlemciye var şu anki PSU bana yeterli olacak mıdır?

Pek sorun olacağını sanmıyorum aklınızdaki sistem nedir bu arada? En çok güç çeken ekran kartıdır o değişmeyecekse sorun çıkarmaz bence.

Pek sorun olacağını sanmıyorum aklınızdaki sistem nedir bu arada? En çok güç çeken ekran kartıdır o değişmeyecekse sorun çıkarmaz bence.
Ekran kartı uzun bi süre değişmeyecek bütçe kalmadı çünkü alacağım sistem ise şöyle

Anakart:Gigabyte B650M DS3H 6400 MHz (O.C.) DDR5 AM5 mATX Anakart
İşlemci:AMD RYZEN 5 7600X 4.70GHZ 38MB AM5
Ram:CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz DDR5 CL36 Dual Kit Ram -CMH32GX5M2B6400C36

ve ayrıca şunu da merak ediyorum bu sistemle şuan kullandığım ekran kartı 5-6 ay kullanımda bir sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Güzel sistem tabii daha iyi ekran kartları olsa daha çok yakışırdı ama hayırlı olsun.

bir süre bu ekran kartıyla devam siparişimizi verdik pazartesi elimde hayırlısı olsun
İşlemci olarak 7500f ve Ram olarak Viper venom almanız daha mantıklı olurdu. Aynı performansı daha ucuza veriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…