Çözüldü AM4 sistemi geliştirmek vs AM5 sisteme geçmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wielsek

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, elimdeki AM4 sistemi geliştirmek için 5700x3D alacaktım fakat hazır para harcayacakken AM5 sisteme geçmek daha mı iyi olur bilemedim. Genellikle işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorum/işler yapıyorum. Bu yükseltmeden sonra 3-4 sene başka bir parça değiştirmeyi düşünmüyorum.

AM4 ile devam edeceksem 5700x3D ve bu işlemcinin sıcaklık sorunu olduğunu okuduğumdan dolayı bir de soğutucu almayı düşünüyorum.

Bu ikisi toplam 9338TL yapıyor.

AM5 sistemde ise A620 S2H, 7500F ve DDR5 RAM almam gerekiyor.
Toplam 11.122TL ediyor.

Anakartlar hakkında hiçbir bilgim olmadığından dolayı foruma sormak istedim, hangi seçenek daha mantıklı olur?

Mevcut sistemim:
  • İşlemci: R5 3500X + stok soğutucu.
  • Anakart: ASUS B450 S2H.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 2070.
  • RAM: Team 2x8GB 3000MHz.
  • PSU: Corsair 550W 80+ Bronze.

Çözüm
7500F e geçmenin bir avantajı yok 9000 serisi var şu anda geçecekseniz değecek bir şey olsun.

En ucuz anakartı en ucuz RAM'i seçip sadece DDR5'e geçtim demek için geçersiniz. Yerinizde olsam bütçe toplar ya 9000 serisi bir işlemci ile geçerdim ya da AM4 de kalırdım.
7500F e geçmenin bir avantajı yok 9000 serisi var şu anda geçecekseniz değecek bir şey olsun.

En ucuz anakartı en ucuz RAM'i seçip sadece DDR5'e geçtim demek için geçersiniz. Yerinizde olsam bütçe toplar ya 9000 serisi bir işlemci ile geçerdim ya da AM4 de kalırdım.

Çözüm

Kesinlikle katılıyorum. Ryzen 5 7500F, 4060 Ti ekran kartlı sistem topladım fakat FPS oyunlarında 5600-3060 Ti DDR4 tabanlı eski sistemime göre hiç FPS artışı yaşamadım. Minimum B serisi anakart ve 7800x3D şart.

7500F ile 5700x3D denk hatta CS gibi oyunlar hariç diğer bazı oyunlarda 7500F daha iyi. AM5 geç.

Bütçe varsa anakartı B650 chipset al.

Merhaba, elimdeki AM4 sistemi geliştirmek için 5700x3D alacaktım fakat hazır para harcayacakken AM5 sisteme geçmek daha mı iyi olur bilemedim. Genellikle işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorum/işler yapıyorum. Bu yükseltmeden sonra 3-4 sene başka bir parça değiştirmeyi düşünmüyorum.

AM4 ile devam edeceksem 5700x3D ve bu işlemcinin sıcaklık sorunu olduğunu okuduğumdan dolayı bir de soğutucu almayı düşünüyorum.

Bu ikisi toplam 9338TL yapıyor.

AM5 sistemde ise A620 S2H, 7500F ve DDR5 RAM almam gerekiyor.
Toplam 11.122TL ediyor.

Anakartlar hakkında hiçbir bilgim olmadığından dolayı foruma sormak istedim, hangi seçenek daha mantıklı olur?

Mevcut sistemim:
  • İşlemci: R5 3500X + stok soğutucu.
  • Anakart: ASUS B450 S2H.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 2070.
  • RAM: Team 2x8GB 3000MHz.
  • PSU: Corsair 550W 80+ Bronze.

Elinizdeki RAM ve anakarti satinca neredeyse basbasa AM5 sisteme geciyorsunuz.

Gayet mantıklı ama b serisi anakart tercih etmenizi öneririm, neden AM5 gecip 7500F almak varken AM4'te kalip 5700x3D alasınızki? 8kya aldığınız 5700x3D'yi ileride elinizden çıkartmak isteseniz edeceğiniz zararı söylemiyorum bile.

Kesinlikle katılıyorum. Ryzen 5 7500F, 4060 Ti ekran kartlı sistem topladım fakat FPS oyunlarında 5600-3060 Ti DDR4 tabanlı eski sistemime göre hiç FPS artışı yaşamadım. Minimum b serisi anakart ve 7800x3D şart.

5600'den 7500F gecip FPS artışı yasamıyorsanız sisteminizde bir sorun vardir. 7500F bariz daha güçlü bir işlemci.

Ha az fark oldu diyorsaniz bilemem.

AM4'te kalmaktan kastiniz 5600le kalmaksa katılıyorum hocam ama kesin islemci değişecekse AM4'te kalmak lüzumsuz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Elinizdeki RAM ve anakarti satinca neredeyse basbasa AM5 sisteme geciyorsunuz.

Gayet mantıklı ama b serisi anakart tercih etmenizi öneririm, neden AM5 gecip 7500F almak varken AM4'te kalip 5700x3D alasınızki? 8kya aldığınız 5700x3D'yi ileride elinizden çıkartmak isteseniz edeceğiniz zararı söylemiyorum bile.

5600'den 7500F gecip FPS artışı yapamıyorsanız sisteminizde bir sorun vardir. 7500F bariz daha güçlü bir işlemci.Diğer oyunlarda tatminkar olmasa da yaşadım. İşlemcim mi sorunlu dedim gidip arkadaşımdan ödünç alıp kendi sistemimde denedim yine aynı.
Fps oyunlarında hiç yaşamadım aksine AVG FPS değerinde 10-15 arası düşüş yaşadım. Hikayeli oyunlarda tatmin edecek düzeyde artış yaşamadım fakat az da olsa artış yaşadım. Arkadaşımda da aynı işlemci ve ekran kartı vardı o da benimle CS2 gibi oyunlarda aynı FPS değerini alıyordu.

FPS oyunlarında hiç yaşamadım aksine AVG FPS değerinde 10-15 arası düşüş yaşadım. Hikayeli oyunlarda tatmin edecek düzeyde artış yaşamadım fakat az da olsa artış yaşadım. Arkadaşımda da aynı işlemci ve ekran kartı vardı o da benimle CS2 gibi oyunlarda aynı FPS değerini alıyordu.

Peki bilgi almak için soruyorum bu bahsettiginiz durum hangi çözünürlükte gecerli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı