Aşağıda belirttiğim sisteme sahibim. Güncelleme yapmayı düşünüyorum ve ilk olarak 550W güç kaynağını 750W ile değiştirerek başlayacağım. İşlemciyi 5800x3D olarak düşünmüştüm. Ekran kartımı biladerime vereceğim için 20-25 bin bütçe aralığında bir ekran kartı da düşünüyorum. Fakat hazır güncelleme yapacak iken acelem olmadığından dolayı yavaş yavaş indirimleri kovalayarak AM5 sistem daha mı mantıklı? AM5 toplamayı düşünürsem de elimde halihazırda anakart, RAM ve soğutucu gibi birçok parçayı değiştirmem gerekiyor hatta sadece kasa hariç tüm parçalar değişiyor. Kasayı tamamen bütünüyle satarak hazır sistem kampanyalarını mı düşünsem bilemedim. AM5 olarak ise düşündüğüm işlemci 7800x3D.
Ben 5500 kullanıyorum, ileride yükseltme planım 5700X3D takmak.
AM4'de artık yeni işlemci gelmese de eski olmadığı ve hala güçlü sayılan işlemciler takılabildiği gerçeği değişmiyor. Bence tüm donanımları değişmeye kalmaktan daha pratik, hem anakartınız da X serisinden, gayet iyi.
Ben 5500 kullanıyorum, ileride yükseltme planım 5700X3D takmak.
AM4'de artık yeni işlemci gelmese de eski olmadığı ve hala güçlü sayılan işlemciler takılabildiği gerçeği değişmiyor. Bence tüm donanımları değişmeye kalmaktan daha pratik, hem anakartınız da X serisinden, gayet iyi.
Ben de aslında böyle düşünüyordum fakat 5800x3D alacağım fiyata 7800x3D alabiliyorum. 5800x3D aldığım vakit PSU ve soğutucu güncellemesi zaten yapmam gerekiyor.