AM4 soket işlemci tavsiyesi

Childchew3r

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam, sistem özelliklerimi hemen belirteceğim. Yakın zamanda SSD, HDD ve RAM takviyesi yaptım. Anakartım AM4 soket olduğu için haliyle yeni bir işlemci almak istiyorum sistemi güçlendirmek adına. Şu an Vatan Bilgisayar üzerinde Ryzen 5 4500, Ryzen 5 5500 modelleri aşırı uygun fiyatlı geldi ama, alınmamaları konusunda pek çok videolar mevcut. Benim merak ettiğim şu an kullandığım işlemciye kıyasla bu iki modelden birini alıp kasama taksam gözle görülür bir performans artışı yaşayabilir miyim? Farklı tavsiyelere açığım.

Gigabyte A320M-H Anakart.
AMD Ryzen 3 3200G 3, 6GHz işlemci.
ASUS GTX1650 Super GDDR6 4 GB 128bit ekran kartı.
GSkill Ripjaws 32 GB DDR4 3200MHz RAM.
Power Boost VK-P3301b 500W güç kaynağı.

Ryzen 5 5500 gayet güzel bir işlemci, sanırsam Donanım Arşivi'nin videosunu vs. izlediniz. Sonradan kendi açıklama yapmıştı. Kötü işlemci değil ama paran varsa 5600 daha mantıklı. Açıklaması:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam şimdi bu videoyu izliyordum Youtube üzerinden. 🙂 Sanırsam 5500 alacağım aralarında 1000 TL gibi bir fiyat oynuyordu Vatan bilgisayar üzerinde.

R5 1600 ikinci eller 1000-1500 lira civarı. Gtx 1660ti'm var gayet güzel besliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı