AM4 yükseltme vs AM5 bekleme

Bütçe
6000

Crest

Hectopat
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar,
2-3 ay önce hazır sistem almıştım. MSI Pro B550-P gen3 anakartını sipariş aşamasında yükseltmeyi unuttum ve firma sonradan da değişim yapamadı.
Elimde 1 adet 990 Pro ve 1 adet 980 Pro M.2 SSD mevcut. Şu an sadece 990 Pro'yu kullanabiliyorum onu da PCI-e 3.0 desteğinden dolayı verimli kullanamıyorum.

1 TB aslında yetiyor ama anakartı yükseltip hem hız açısından tam anlamıyla kullanayım, hem de 2 SSD'mi de aktif bir şekilde kullanayım diyorum. Eski anakartı da ikinci elden okuturum.
Diğer yandan da nasıl olsa yetiyor 1-2 sene falan kullanıp sonra sistemi tamamen AM5'e geçireyim diyorum.

Sizce hangisi mantıklı? Sadece 990 Pro'yu tam hızıyla kullansam yeterli. Diğeri PCI-e 3 de çalışsa da olur. Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.
Aşağıda listemde olan 3 anakart var.

Bence yetmediği zaman Am5 geç direk. Am4'e daha para vermeye gerek yok.

Evet, can sıkıcı bir durum ama ben yerinizde olsam AM5 e geçmeyi düşünürdüm ilerleyen dönemde.
Dipnot: Bende AM4 soketindeyim. İşlemci RAM ve anakart üçlüsü için biraz bütçe ayırmak gerekli olduğundan şimdilik AM5 soketi askıya aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…