AM4'ten AM5'e geçilmeli mi?

Emovic

Hectopat
RAM
G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV 3600mhz
Anakart
MSI MPG B550 Gaming Plus
Sistemim:
Ryzen 5 5600.
RTX 3070.
MSI MPG B550 Gaming Plus.

İşlemcimi değiştirmek istiyorum. Sizce Ryzen 7 5700x3D mi almalıyım, AM5'e mi geçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5700X3D al. Aynı kıvam bir anakart ve ekstra ram almak falan ekstra masraf açıcak. AM5 geçmektense 5700X3D alıp ramleri 32GB yapabilirsin hemde daha ucuza gelmiş olur.

Mevcut şartlarda zaten iyi bir işlemci ve ekran kartı kombinin var seni çoğu oyunda götürür. Geçmen için amaç önemli.

Yani AM5 e geçip ekran kartı yine 3070 olacaksa pek bir fark olmayacak sadece ileride ekran kartı alırken AM5 sistemin hazır olmuş olacak.

Onun yerine bekleyip paranı da biriktirip 5000 serisi veya Amd 8000 serisi geldiğinde komple ekran kartı ile beraber geçebilirsin. Şuan zaten iyi sistemin 5700x3d alıp ne yapacaksın ki işlemcin ekran kartına darboğaz yapmıyor yeterli işlemci.

Ha 3070 i satıp daha güçlü bir kart alacaksan ve bütçen de varsa AM5 e geçersen daha iyi olacaktır DDR5 sistem ve geleceğe dönük olacak. Çok bütçem yok ve daha yüksek bir ekran kartı alacağım, 5600 da darboğaz yapabilir diyorsan o zaman hiç uğraşmadan 5700x3d alırsın.

5700X3D zaten aşşağı yukarı 7600X ile benzer performans veriyor.

FPS oyunu oynuyorum 360 Hz kullanıyorum 360 FPS vermiyor. Bu sebepten işlemci yükseltmeye karar verdim AM5'e geçmek masraflı diye direkt işlemci mi yükseltsem dedim o yüzden bilgisi olanlara sorayım dedim. Ben 2k veya 4k çözünürlüklü oyun oynamıyorum.

7600x ile aşşağı yukarı aynı performansı alıcaksın. Geçmeye gerek yok bence.

İşlemci yükseltince 3070 ekran kartı 360 fps vermeyecek ki sorun darboğaz sorunu değil. Senin daha iyi bir ekran kartı alman lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…