AM5 anakart önerisi

tuncayucr

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, AMD AM5 anakart almayı düşünüyorum. Sağlam olsun ki ilerleyen senelerde upgrade yapağım zaman anakart masrafı oluşmasın ama güncel diğer parçalar için anakartım yetersiz kalır mı bilemiyorum. Link'tekilerden hangisini almalıyım sizce? Şimdiden teşekkürler.

Hocam faz adet sayısından dolayı mı onu seçtiniz. Ben Asus tuf alayım uzun seneler kullanayım diye düşünüyordum. Araştırdıkça farklı seçeneklerle karşılaştım. F/p arayışındayım, sizin başka bir öneriniz varsa onları da incelemek isterim.

Evet hocam o yüzden seçtim Tomahawk her işlemciyi kaldıracaktır.

Bu arada F/P olarak ASRock Pro RS'te alabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ASUS'un Prime modelleri çok kötü B650 serisinde.

İşlemci olarak Ryzen 7600 veya 7700 düşünüyorum. Bunu belirtmem gerekirdi sanırım. İlerleyen zamanlarda x3D'li bir işlemciye geçme hedefim var. Bu şartlarda MSI Pro B650-P WiFi anakartı tercih edebilir miyiz ? Yoksa yine faz sayısını düşünüp MSI MAG B650 Tomahawk WiFi anakartı mı seçmeliyim?

Tomahawk alınabilir, MSI Pro X670'de olabilir. Faz sayısı her şey değil fazların kapasitesi ve kalitesinde önemli, chipset de önemli.

Tekrar selamlar. Baştan beri ileriye dönük sistem toplama düşüncem, fiyat araştırması yaparken edindiğim bilgiler doğrultusunda daha da netleşmişti ama daha sonradan okuduğum bir kaç yorum neticesinde x650e veya b650e anakartlarına boşa para yatırmama kararına vardım. Buna beni bir adım daha yaklaştıran Vatan Bilgisayar'daki indirim oldu. Şans eseri gördüm ve msi mpg B650 carbon almaya karar verdim. Anakarttan tasarruf edip işlemci olarak da 7800x3d almaya karar verdim. Anakart ve işlemci uyumluluğunda sorun olacağını sanmıyorum. Siz de katılıyorsunuzdur. Yorumlarınız için teşekkürler.

Tomahawk alınabilir, MSI Pro X670'de olabilir. Faz sayısı her şey değil fazların kapasitesi ve kalitesinde önemli, chipset de önemli.

Fena model değil alınabilir. Ama ben X670 çipsetin avantajlarından dolayı MSI Pro X670 tercih ederdim (4. M.2 slotu fazladan PCI-e hattı vb.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…