AM5 anakartlarda rev numarası var mı?

illumemati

Hectopat
Daha fazla  
Anakartım MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi bu bildiğiniz gibi AM5 bir anakart.

Merak ediyorum bu anakartlar da revizyon numarası var mı?

Bunu şu sebepten dolayı soruyorum. Önceki sistemdeki anakartım Gigabyte B550M-K idi ve rev numarası vardı ve sürekli mavi ekran hatası veriyordu. Aslında ben anakart kutusuna bakarak BIOS güncelliyordum CS oynatmıyordu.
Sizce sorun nedir?

Özetle AM5 anakartlar da revizyon numarası var mı? Yoksa direk en güncel beta olmayan sürümü indirmek doğru mu?

Gigabyte B550M-K revizyon numarasını en doğru şekilde nasıl öğrenebilirim?

İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı marka ve modellerde mutlaka revizyonlar olacaktır, kaçınılmaz. Ancak her bir revizyon illaki farklı bir BIOS update alacak diye bir kaide yok. Bazen bu revizyonlar BIOS'tan bağımsız olarak üretimde, tasarımda vb. bir noktada küçük bir değişiklik de olabiliyor sadece.

Ama tabi zaman zaman Gigabyte kartlarda aynı model olsa dahi revizyon farkından dolayı farklı BIOS kurulması gerektiğini görmüştük, siz de aşağı yukarı benzer bir durumu tarif etmişsiniz.

Gigabyte B550M-K özelinde baktığımız zaman 1.0 ve 1.1 olarak revizyonlar var ve gerçekten ikisi de farklı BIOS'lar kullanıyor.

Revizyon numarası ise kartın sol altında yazıyor :

rev 1.png

Veya bunu CPU-Z üzerinden de öğrenebilirsiniz :

cpuz_x64_sFLBPnzOlf.png

Bazı üreticiler revizyon numarasını anakarta bastırmıyor, genelde CPU-Z üzerinden öğrenebilirsiniz. Bir revizyon varsa kutuda da hangi revizyon olduğu mutlaka belirtilmiştir zaten.

Mesela MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi anakartta numara göremedim.

MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi.jpg

Revizyon numarası olsun veya olmasın, en güncel beta olmayan sürümü indirmeniz daha risksiz ve güvenlidir. Beta BIOS genelde yeni işlemcilere destek getirmek veya acil çözülmesi gereken sorunlar varsa onları hızlıca çözmek için yayımlanır, genellikle bir süre sonra da bu Beta BIOS'lar sonra silinir veya güncellenir.

Bazı marka ve modellerde mutlaka revizyonlar olacaktır, kaçınılmaz. Ancak her bir revizyon illaki farklı bir BIOS Update alacak diye bir kaide yok. Bazen bu revizyonlar BIOS'tan bağımsız olarak üretimde, tasarımda vb. bir noktada küçük bir değişiklik de olabiliyor sadece.

Ama tabii zaman zaman Gigabyte kartlarda aynı model olsa dahi revizyon farkından dolayı farklı BIOS kurulması gerektiğini görmüştük, siz de aşağı yukarı benzer bir durumu tarif etmişsiniz.

Gigabyte B550M-K özelinde baktığımız zaman 1.0 ve 1.1 olarak revizyonlar var ve gerçekten ikisi de farklı BIOS'lar kullanıyor.

Revizyon numarası ise kartın sol altında yazıyor:

Eki Görüntüle 2450964

Veya bunu CPU-Z üzerinden de öğrenebilirsiniz:

Eki Görüntüle 2450965

Bazı üreticiler revizyon numarasını anakarta bastırmıyor, genelde CPU-Z üzerinden öğrenebilirsiniz. Bir revizyon varsa kutuda da hangi revizyon olduğu mutlaka belirtilmiştir zaten.

Mesela MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi anakartta numara göremedim.

Eki Görüntüle 2450969

Revizyon numarası olsun veya olmasın, en güncel beta olmayan sürümü indirmeniz daha risksiz ve güvenlidir. Beta BIOS genelde yeni işlemcilere destek getirmek veya acil çözülmesi gereken sorunlar varsa onları hızlıca çözmek için yayımlanır, genellikle bir süre sonra da bu beta BIOS'lar sonra silinir veya güncellenir.

Çok teşekkür ederim hocam iyi geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı